ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Η Hurriyet τα βάζει με Σακελλαροπούλου και Συρίγο για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου

Τουρκία: Η Hurriyet τα βάζει με Σακελλαροπούλου και Συρίγο για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου
INTIME NEWS / ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Με αιχμές εναντίον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αλλά και κατά του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, κυκλοφορεί το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet», που τιτλοφορείται «Τελετές για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου στην Ελλάδα! Ίδια νοοτροπία 450 χρόνια μετά».

Η τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στη χθεσινή παρουσία της κυρίας Σακελλαροπούλου, αλλά και του κ. Συρίγου στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 450η επέτειο από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής «Hurriyet» - Πηγή: Screen Grab / hurriyet.com.tr

Σύμφωνα, πάντα, με την «Hurriyet», «η Ελληνίδα αξιωματούχος συνέκρινε τις συμμαχίες που έχουν συναφθεί στο παρόν με τη συμμαχία των σταυροφόρων που υπήρχε την εποχή εκείνη».

Η εφημερίδα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δήλωση της κυρίας Σακελλαροπούλου: «Το ναυτικό της Χριστιανικής Δύσης, αποτελούμενο από τα πλέον ισχυρά κράτη, νίκησε το ναυτικό των Οθωμανών που ήταν αήττητο μέχρι τότε και περιόρισε την τουρκική επιθετικότητα και τον οθωμανικό επεκτατισμό».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται, ωστόσο, στη δήλωση του κ. Συρίγου για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, ο οποίος, κατά την ίδια πηγή, συνέδεσε τις «συμμαχίες» της εποχής εκείνης με τις σημερινές και «ιδιαίτερα με αυτές που επιδιώκει να συνάψει η Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας σήμερα».

«Σε αυτό τον πόλεμο, οι συμμαχίες ήταν επίσης σημαντικές, όπως θέλουμε να είναι και σήμερα με χώρες όπως η Γαλλία, η Αίγυπτος, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου κατέδειξε ότι οι συμμαχίες είναι ικανές να ανακόψουν έναν ισχυρό αντίπαλο», δήλωσε ο κ. Συρίγος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ