ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Pfizer: Η Θεσσαλονίκη γίνεται πρωτεύουσα της εξωστρέφειας

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Pfizer: Η Θεσσαλονίκη γίνεται πρωτεύουσα της εξωστρέφειας
INTIME NEWS

Την ικανοποίησή του για τη δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα εγκαίνια του νέου ψηφιακού κόμβου, ο πρωθυπουργός εξήρε την προσωπικότητα του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά αλλά και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού.

Χαρακτήρισε τις νέες εγκαταστάσεις «επένδυση - σταθμό» για τη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως είπε, μέσα στους επόμενους μήνες, πάνω από 700 άνθρωποι θα απασχοληθούν τόσο στο παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας όσο και στο παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για το «re-brain Greece», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων, ώστε να εργαστούν και διαπρέψουν στη χώρα τους.

«Η καρδιά του έμψυχου δυναμικού της Pfizer είναι οι απόφοιτοι του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αυτό για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο πρωθυπουργός είπε ότι «η Θεσσαλονίκη καθίσταται στο εξής πρωτεύουσα της εξωστρέφειας», τονίζοντας ότι η επένδυση θα επιφέρει πολλά ωφέλη για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τις εγκαταστάσεις της Pfizer που δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για ένα «καινοτόμο εργασιακό περιβάλλον».

«Εδώ δεν μιλάμε απλά για καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αλλά για μια πολύ υψηλή ποιότητα εργασίας, με σεβασμό απέναντι στον εργαζόμενο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε εξάλλου, ο κόμβος καινοτομεί και στο εργασιακό περιβάλλον, απασχολώντας ακόμη περισσότερες γυναίκες.

Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες να εμβολιαστούν

Η Θεσσαλονίκη οφείλει να τιμήσει έναν πρωτοπόρο στους εμβολιασμούς, ανεβάζοντας το ποσοστό των εμβολιασμών σε μια περιοχή όπως η Βόρεια Ελλάδα, με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

«Δεν είναι απλά κρίμα, είναι ένα δράμα, να χάνουν καθημερινά τη ζωή τους 20-40 άνθρωποι. Εγώ προσωπικά μετά από εδώ θα πάω να κάνω την τρίτη δόση του εμβολίου, όπως μου είπαν οι γιατροί», είπε ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ