ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Καθήκον της Πολιτείας να κόψει τον «παράνομο δεσμό» νεοναζιστών και ΜΑΤ

Ποτάμι: Καθήκον της Πολιτείας να κόψει τον «παράνομο δεσμό» νεοναζιστών και ΜΑΤ
EUROKINISSI/ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Κραυγαλέα συνέργεια μεταξύ νεοναζιστών και ΜΑΤ «βλέπει» πίσω από τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής στον Πειραιά το Ποτάμι, επικρίνοντας την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ ότι παρακολουθεί αμήχανα τα φαινόμενα αυτά.

Οι βουλευτές του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και Ιάσων Φωτήλας με ερώτηση τους στη Βουλή υπογραμμίζουν την ανάγκη δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου πλαισίου αντιμετώπισης αυτών των εκλεκτικών συγγενειών μεταξύ ακροδεξιών και ΜΑΤ.

"Είναι απαράδεκτο τέτοιου τύπου φαινόμενα να αμαυρώνουν το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ., επειδή τόσο η πολιτική, όσο και η φυσική της ηγεσία εξακολουθούν να παρακολουθούν αμήχανα τους δεσμούς μεταξύ θυλάκων των Σωμάτων Ασφαλείας και εκδοχών του παρακράτους να ενδυναμώνονται, παρά τις συνεχείς καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων και τις συνεπακόλουθες ΕΔΕ", αναφέρουν και καλούν τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Αν θεωρεί σκόπιμο να ασχοληθεί με το ξεκαθάρισμα των ακραίων στοιχείων εντός της Αστυνομίας και ειδικότερα των ΜΑΤ, που λειτουργούν με βάση προσωπικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις, όπως έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις και στο παρελθόν.

2. Αν ναι, με ποιον τρόπο σκοπεύει να το πράξει, δεδομένου ότι οι ΕΔΕ είναι πλέον καταφανώς αναποτελεσματικές, ως εργαλείο αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ