ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Στον Ευαγγελισμό ο Μητσοτάκης για να ενημερωθεί σχετικά με την υγεία της

Φώφη Γεννηματά: Στον Ευαγγελισμό ο Μητσοτάκης για να ενημερωθεί σχετικά με την υγεία της
INTIME/ ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της Φώφης Γεννηματά.

Μετά την είδηση της εισαγωγής της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στο νοσοκομείο, εξαιτίας επιδείνωσης της υγείας της, ο πρωθυπουργός είχε χθες, Τρίτη, τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της.

«Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή» έκανε γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκης Μητσοτάκης.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς εισήχθη με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Ωστόσο, μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης» ανέφερε η κυρία Γεννηματά, στη δήλωσή της.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αντέδρασε με μηνύματα συμπαράστασης προς την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, η οποία καλείται να δώσει μια νέα μάχη με τον καρκίνο. Η πρώτη ήταν το 2008, όταν χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λόγω καρκίνου του μαστού.

Όπως η ίδια έχει εξομολογηθεί, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε ηλικία 44 ετών, όταν η μικρή της κόρη ήταν μόλις δύο ετών.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου», είχε δηλώσει η κυρία Γεννηματά, σε τηλεοπτική συνέντευξή της στον Alpha.

Διαβάστε επίσης: Η εξομολόγηση της Φώφης Γεννηματά για τη μάχη της με τον καρκίνο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ