ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Ο νόμος της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών θα εφαρμοστεί

Κεραμέως: Ο νόμος της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών θα εφαρμοστεί
ΙΝΤΙΜΕ

Για την αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών αλλά και την πορεία της εφαρμογής των πρωτοκόλλων κατά του κορωνοϊού στα σχολεία μίλησε η υπουργός Παιδεία Νίκη Κεραμέως διαμηνύοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί αλλά και ότι το υπουργείο είναι σε επιφυλακή για τα σχολεία όσον αφορά την πανδημία.

«Μιλάμε για αξιολόγηση σχολείου, εκπαιδευτικού έργου και εκπαιδευτικής μονάδας. Προβλέπεται ότι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε ορισμένους άξονες και μετά όλα τα στοιχεία συγκεντρώνονται σε επίπεδο περιφερειακής εκπαίδευσης» εξήγησε αρχικά η Νίκη Κεραμέως όσον αφορά αυτή τη φάση της αξιολόγησης στην οποία αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί.

«Ο νόμος είναι συγκεκριμένος. Δεν λέει πουθενά για επίπτωση ή συνέπεια από την αξιολόγηση. Το σχολείο διαπιστώνει πού υπάρχουν ελλείψεις. Την κάνουμε την αξιολόγηση για να βελτιωθούμε. Δεν μπορείς να βελτιώσεις κάτι αν δεν το καταγράψεις. Δεν έχει κύρωση οικονομική για τα σχολεία» πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Σημείωσε, επίσης, ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα γίνεται από τρεις αξιολογητές: τον διευθυντή, τον επιθεωρητή του σχολείου και τον σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης προσθέτοντας ότι «δεν θα προβλέπεται απόλυση».

Όσον αφορά τον αριθμό των σχολείων που έχουν καταθέσει πλήρη αναφορά αξιολόγησης είπε ότι είναι 6.300 σε σύνολο περισσότερων από 13.000 σε όλη τη χώρα.

Απαντώντας, δε, στην υποβολή αγωγών κατά των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «υπήρχε τακτική σε ό,τι κάνει το υπουργείο να υπάρχει απεργία-αποχή. Τους νόμους τους έχουμε για να εφαρμόζονται».

Είμαστε σε επιφυλακή για τον κορωνοϊό στα σχολεία

Όσον αφορά τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό στα σχολεία εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «τηρούνται πολύ καλά» ευχαριστώντας γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές «γιατί κρατάνε τα σχολεία ανοιχτά». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «είμαστε σε απόλυτη επιφυλακή, παρακολουθούμε βήμα-βήμα την πορεία της πανδημίας. Είχαμε λιγότερα κρούσματα σε παιδιά τον Σεπτέμβριο από ό,τι τον Αύγουστο ενώ ειδικά στο Λύκειο είχαμε 2,5 φορές λιγότερα κρούσματα σε σχέση με τον Αύγουστο».

Σχολίασε, ακόμα, ότι «τα σχολεία είναι καθρέφτης της κοινωνίας γι’ αυτό απευθύνω έκκληση για τον εμβολιασμό. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το δώρο της επιστήμης» σημειώνοντας αφενός ότι πάνω από το 90% των θετικών κρουσμάτων στους μαθητές προέρχονται από self test και αφετέρου ότι πάνω από 83% είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων σε δασκάλους και καθηγητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ