ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας για ενεργειακή κρίση: Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί

Σταϊκούρας για ενεργειακή κρίση: Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, έδωσε την Τετάρτη στη Βουλή, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Υλοποιούμε πολιτικές – κυρίως μείωσης φόρων – με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος του πολίτη, ώστε αυτή να υπερκαλύπτει πρόσκαιρες αναταράξεις και κρίσεις. Υλοποιούμε στοχευμένα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης», είπε στη Βουλή και πρόσθεσε:

«Μέτρα έκπτωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και ενίσχυσης του επιδόματος θέρμανσης, τα οποία μόλις την προηγούμενη εβδομάδα επεκτείναμε και ενισχύσαμε, αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ένταση του φαινομένου. Μέτρα ύψους 500 εκατ. ευρώ, για να προστατεύσουμε τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή. Και θα είμαστε κοντά στην κοινωνία, για όσο χρειαστεί».

Εκτός από τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε εθνικό επίπεδο, αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε ευρωπαϊκό, εστιάζοντας στην πρόταση που κατατέθηκε από κοινού με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη σύσταση μηχανισμού στήριξης των Ευρωπαίων καταναλωτών από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, καθώς και στη συνυπογραφή με τους υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Τσεχίας και της Ρουμανίας, δήλωση, με την οποία προτάθηκε η ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ