ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού: Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την podcaster Άννα Μπαλάν

Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού: Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την podcaster Άννα Μπαλάν
Screen Grab / TikTok / anna_balan

Την Άννα Μπαλάν, που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης αλλά με την δύναμη της θέλησης και την ισχύ του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok δίνει αγώνα προκειμένου για να λυθούν τα προβλήματα των ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης, υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση έγινε μετά από τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Tik Toker αφορμή την ημέρα του «Λευκού Μπαστουνιού» η οποία έχει καθιερωθεί στις 15 Οκτωβρίου. Η Άννα μάλιστα μοιράστηκε με τους 79.000 followers της, το βίντεο από τη συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό της, με τίτλο «Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό!», εμφανίζεται αρχικά να δέχεται το τηλεφώνημα του πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης ακούγεται να λέει «Άννα καλησπέρα» και αμέσως μετά το βίντεο μεταφέρεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Γεια σου Άννα. Σε κάλεσα σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για την Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού και για να μου πεις πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης πιο εύκολη, καλύτερη», λέει στην Άννα Μπαλάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Άννα από την πλευρά της ζήτησε να ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές που διευκολύνουν την μετακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

«Ας μπούμε κατ’ ευθείαν στο θέμα κύριε πρωθυπουργέ. Θα ήθελα να υπάρχουν περισσότερα φανάρια, όπως αυτά στο Σύνταγμα, με ηχητική αναγγελία του χρόνου, με το πάτημα ενός κουμπιού».

Πρόσθεσε μάλιστα χαριτολογώντας: «Πιστεύω επίσης ότι ένα αυτοκίνητο με τον προσωπικό μου σοφέρ θα με διευκόλυνε πάρα πολύ (σ.σ. γέλια). Πέρα από την πλάκα όμως, η ψηφιακή προσβασιμότητα, δηλαδή οι σελίδες στο ίντερνετ να είναι φτιαγμένες ώστε η πλοήγηση να είναι αδιάλειπτη, είναι επίσης πολύ σημαντική. Και τέλος, να δοθεί μεγαλύτερη σημασία για τον κινητικό προσανατολισμό, και για την απόκτηση σκύλου οδηγού που είναι θεμελιώδη βήματα για τη γρήγορη ανεξαρτητοποίηση ατόμων σαν κι εμένα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε προς την Άννα Μπαλάν:

«Έχω εδώ το πόρισμα για την κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες των ατόμων με οπτική αναπηρία. Την επόμενη εβδομάδα θα σου το στείλω και σε γραφή Μπράιγ και πιστεύω ότι θα απαντηθούν πολλά από τα ερωτήματα που έθεσες σήμερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ