ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο της Ιθάκης

Τσίπρας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο της Ιθάκης
ΙΝΤΙΜΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τις μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία «Μπάλλος», καθώς το νησί της Ιθάκης επλήγη περισσότερο από κάθε άλλο μέρος της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Στανίτσα, για τη διαχείριση της κακοκαιρίας και την άμεση αντίδραση με την απόφαση που πήρε τη στιγμή της κρίσης να σπάσει τα τοιχία στο λιμάνι που εμπόδιζαν τα νερά να φύγουν προς τη θάλασσα, σώζοντας έτσι τις ζωές των κατοίκων.

Εν τω μεταξύ, στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές στην Ιθάκη μεταβαίνει αύριο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο μετέχουν ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Παππάς, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης και ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης.

Στυλιανίδης από Ιθάκη: Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που άφησε η κακοκαιρία

Αυτοψία στις ζημιές που έχει υποστεί το νησί της Ιθάκης εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος» πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης μετέβη σήμερα στο νησί συνοδευόμενος από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό αρμόδιο για την κρατική αρωγή και την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, καθώς και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Ο υπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της Ιθάκης και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν εξαιτίας της κακοκαιρίας ενώ στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο του νησιού με συμμετοχή του δημάρχου του νησιού, Διονύσιου Στανίτσα, του Έπαρχου Ιθάκης, Αθανάσιου Λιβιτσάνη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και τους διοικητές του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ