ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλάκης: Κομβικός ο ρόλος Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ - Κανονικά οι διαδικασίες εκλογής

Χριστοδουλάκης: Κομβικός ο ρόλος Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ - Κανονικά οι διαδικασίες εκλογής
ΙΝΤΙΜΕ / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κανονικά θα συνεχιστούν οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής τόνισε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος μιλώντας για τον Γιώργο Παπανδρέου, σημείωσε πως ο ρόλος του στο ΚΙΝΑΛ, είναι κομβικός.

«Το θέμα υγείας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σεβαστούμε απόλυτα όλες τις ειλημμένες συλλογικές αποφάσεις και η διαδικασία εκλογής αρχηγού θα προχωρήσει κανονικά όπως έχει αποφασίσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή» υπογράμμισε, μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε κρίσιμο ζήτημα την «εγγύηση της ενότητας της παράταξης από εδώ και στο εξής».

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ απέφυγε να απαντήσει εάν ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

«Δεν θέλω να απαντήσω σε σενάρια. Επειδή είναι σενάρια, δεν θέλω να απαντήσω» υποστήριξε, και αναφέρθηκε στην συζήτηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου.

«Είχαμε συζήτηση με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος σαν πρώην πρωθυπουργός, συμμερίζεται τις αγωνίες και τους προβληματισμούς που αφορούν την προοπτική της παράταξης. Τέθηκε από κοινού το πως μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα και την προοπτική του χώρου. Είναι πρώην πρωθυπουργός, έχει έτσι και αλλιώς κομβικό ρόλο στην παράταξη. Και ο ίδιος θα καθορίσει τον ρόλο και τα βήματά του, για την ενότητα της παράταξης» σημείωσε.

Οι επαφές Παπανδρέου

Στο μεταξύ, το πρωί της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέα Λοβέρδο, με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, oι κύριοι Παπανδρέου και Λοβέρδος δεσμεύτηκαν να μιλήσουν αναλυτικότερα μέσα στην ημέρα για να «κλειδώσουν» τη μεταξύ τους συνάντηση, καθώς ο κ. Λοβέρδος βρίσκεται στο Καρπενήσι και δεν θα είναι στην Αθήνα την Κυριακή.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε στον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. ότι δεν τίθεται ζήτημα αναβολής ή αναστολής της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι για τις 11:00 το πρωί της Κυριακής, ο κ. Παπανδρέου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον επίσης υποψήφιο πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ., Παύλο Γερουλάνο, ενώ στις 11:45 θα συναντηθεί και με τον Παύλο Χρηστίδη.

Ήδη, πάντως ο πρώην πρωθυπουργός έχει συνομιλήσει και με τον Χάρη Καστανίδη αλλά και με τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Όπως μετέδωσε ήδη από το Σάββατο το CNN Greece, o κ. Παπανδρέου ξεκίνησε ήδη έναν κύκλο επαφών με όλους τους υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος, αφού προηγουμένως ενημέρωσε την Φώφη Γεννηματά για τις κινήσεις του αυτές.

Ειδικότερα, νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, συναντήθηκε στη Βουλή με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλη Χριστοδουλάκη στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα και προέταξε την ανάγκη διασφάλισης της ενότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ