ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Επιφανειακές ρηγματώσεις στη Βουλή, κανένας συναγερμός ή ανησυχία

Τασούλας: Επιφανειακές ρηγματώσεις στη Βουλή, κανένας συναγερμός ή ανησυχία
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για τη στατικότητα του κτηρίου και του γκαράζ της Βουλής», επισημαίνει ο Κώστας Τασούλας. Ο Πρόεδρος της Βουλής κάνει λόγο για επιφανειακές ρηγματώσεις που παρακολουθούνται και διαβεβαιώνει ότι το κτήριο είναι ασφαλές.

«Ούτε συναγερμός υπάρχει, ούτε κίνδυνος», υπογράμμισε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής και σημείωσε ότι κάθε έργο που έχει γίνει έχει ενισχύσει τη στατικότητα. «Και το γκαράζ και το γυάλινο σκέπαστρο έχουν βελτιώσει την κατάσταση, δεν είναι δημιουργοί νέων προβλημάτων», συμπλήρωσε και αναφερόμενος στο ρεπορτάζ σημερινής εφημερίδας και το καμπανάκι που έκρουσε ο καθηγητής αντισεισμικής τεχνολογίας στο ΕΜΠ Παναγιώτης Καρύδης, μίλησε για μελέτη προ 15ετίας.

«Το ρεπορτάζ δεν είναι ψεύτικο. Ο κ. καθηγητής χρησιμοποιεί στις διατυπώσεις του αρκετά συχνα το «μπορεί» και το «ίσως». Καλοδεχούμενες οι καλοπροαίρετες ανησυχίες. Τα έχουμε υπόψη μας όλα αυτά. Η μελέτη εγινε πριν 15 χρόνια», είπε ο Κώστας Τασούλας και πρόσθεσε πως τον Ιούλιο του 2019, με το σεισμό, η τεχνική υπηρεσία της Βουλής έλεγξε τα κτήρια και εκτίμησε ότι είναι λειτουργικά.

«Έκαναν έλεγχο. Έχουν εντοπίσει χαρακιές, ρωγμές. Τα έχουν μετρήσει και παρακολουθούμε την εξέλιξή τους. Είναι επιφανειακές οι ρηγματώσεις. Είναι σοβαρή και υπεύθυνη η παρακολούθησή τους. Δεν υπάρχουν μπαζώματα, η κατασκευή του γκαράζ ενίσχυσε τη στατικότητα, την οποία και παρακολουθούμε», είπε, διαβάζοντας στους δημοσιογράφους και το σχετικό απόσπασμα από το έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας της Βουλής που βεβαιώνει ότι το κτήριο είναι κατάλληλο.

Σε ερώτηση για τις «ζημιές» που άφησε στη Βουλή ο «Μπάλλος», είπε πως σε ό,τι αφορά στο μάρμαρο που έπεσε θα υπάρξει εκ νέου εξέταση των αετωμάτων από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ για το νερό στο περιστύλιο θα υπάρξει νέα στεγανοποίηση. «Με τέτοια βροχή θα απορούσα αν δεν έμπαινε νερό. Κοιτάμε για να γίνουν στεγανοποιήσεις», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ