ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Κάτι φταίει που έχουμε τόσο υψηλό αριθμό θανάτων, δεν πείθονται έτσι οι ανεμβολίαστοι»

Τσίπρας: «Κάτι φταίει που έχουμε τόσο υψηλό αριθμό θανάτων, δεν πείθονται έτσι οι ανεμβολίαστοι»

Λίγο μετά την «αναμέτρηση» στη Βουλή για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την πανδημία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τη σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς του μικροκομματική σκοπιμότητα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στους 15.000 νεκρούς της πανδημίας, λέγοντας ότι «χάνεται περίπου ένα χωριό κάθε εβδομάδα» και εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «κάτι φταίει που έχουμε τόσο υψηλό αριθμό θανάτων».

«Πρέπει πρώτα-πρώτα να συνειδητοποιήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι η πολιτική που ακολούθησε όλους τους προηγούμενους μήνες, η πολιτική του να βαυκαλίζεται και να ωραιοποιεί μια πραγματικότητα θέλοντας να πάρει τα εύσημα ότι νίκησε την πανδημία, ήταν αποτυχημένη», τόνισε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη ότι στην όλη του στρατηγική, «είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το μικροκομματικό, μικροπολιτικό όφελος».

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο τρόπος που επιχειρεί η κυβέρνηση να προωθήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού δεν είναι αποτελεσματικός, σημειώνοντας ότι «δεν πείθονται έτσι οι ανεμβολίαστοι». Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση προχώρησε σε μία καμπάνια που δεν είχε στόχο «να πείσει» τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά να «αποτελέσει το όχημα προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να αποκτήσει ερείσματα σε μέσα ενημέρωσης»

Παρατήρησε, πάντως, ότι αν και το εμβόλιο είναι όπλο, δεν θα ξεμπερδέψουμε έτσι εύκολα από την πανδημία.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των παρελάσεων και κατά πόσο πρέπει να πραγματοποιηθούν εν μέσω πανδημίας όπως προτίθεται η κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι είναι θετικός στην πραγματοποίηση των παρελάσεων, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να γίνουν με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και τον τρόπο διενέργειας των δημοσκοπήσεων, σχολιάζοντας την αντίδραση της κυβέρνησης έκανε λόγο για «πανικό».

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «ο Κ. Μητσοτάκης πετάει την μπάλα στην εξέδρα» αναφερόμενος στο αίτημα διεύρυνσης της εξεταστικής που ζητά η Νέα Δημοκρατία. «Τι διεύρυνση, τι ακριβώς ζητά ο πρωθυπουργός» αναρωτήθηκε.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της ακρίβειας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έρχεται και πού βρισκόμαστε» και συμπλήρωσε πως «μία στις τρεις οικογένειες δεν έχει να βγάλει το μήνα».

Χαρακτήρισε «αστεία» την αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι εμμονική στην υπεράσπιση των συμφερόντων των ισχυρών. Επανέφερε, δε, την πρόταση για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, λέγοντας πως «θα ήταν μια πραγματική ανάσα».

Σε ότι αφορά την ελληνογαλλική συμφωνία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την χαρακτήρισε «ετεροβαρή» και σημείωσε ότι δεν περιλαμβάνει την ΑΟΖ. Ερωτηθείς για την δική του στάση έναντι του Παρισιού για την εν λόγω συμφωνία, τόνισε ότι «θα την κάνουμε καλύτερη» και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στείλει ποτέ Έλληνες στρατιώτες στο Σαχελ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Ένας πρωθυπουργός κάνει πρόωρες εκλογές είτε γιατί είναι βέβαιος ότι θα τις κερδίσει είτε γιατί βλέπει την κατάρρευση να έρχεται» και πρόσθεσε πως «όσο περνάει ο καιρός απομακρυνόμαστε από το πρώτο ενδεχόμενο και πάμε ολοταχώς στο δεύτερο».

Δείτε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ