ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπανδρέου-Ιμάμογλου στην Κωσταντινούπολη: Στόχος η ειρηνική συνύπαρξη και καλή γειτονία

Συνάντηση Παπανδρέου-Ιμάμογλου στην Κωσταντινούπολη: Στόχος η ειρηνική συνύπαρξη και καλή γειτονία
ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Μήνυμα συνεργασίας για την προώθηση ειρηνικής συνύπαρξης και σχέσεων καλής γειτονίας έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Τρίτη, με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος του συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί για να παραστεί στην μεγάλη εκδήλωση στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας στην προσφώνηση του Εκρέμ Ιμάμογλου ο οποίος είπε πως έχουν κοινή σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, τόνισε ότι «πρέπει να δράσουμε για την προώθηση μιας ειρηνικής συνύπαρξης και σχέσεων καλής γειτονίας».

«Πρέπει συνεργαστούμε σε διαφορετικά επίπεδα για την αντιμετώπιση αυτών των σημαντικών ζητημάτων, όπως οι πανδημίες, η κλιματική αλλαγή, η αύξηση των τιμών της ενέργειας, η μετανάστευση», υπογραμμίζοντας το σημαντικό ρόλο των μητροπολιτικών πόλεων σε αυτές τις προσπάθειες» επισήμανε.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέληξε ότι πολιτικοί, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματική κοινότητα, καλλιτέχνες και διανοούμενοι, ακαδημαϊκός κόσμος και μέλη της κοινωνίας των πολιτών «μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές για μία αλλαγή παραδείγματος που θα ωφελήσει την περιοχή μας, τις χώρες μας, τους λαούς μας».

Με την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του ως προς τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, ενόσω οι διεργασίες στο εσωτερικό του κόμματος ενόψει των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου συνεχίζονται και είναι πυρετώδεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ