ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Παπανδρέου: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Γιώργος Παπανδρέου: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ
INTIME

Την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου ανακοίνωσε και επισήμως ο Γιώργου Παπανδρέου. Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του και την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή για τους πολίτες και τη χώρα», επισήμανε στο μήνυμά του με το οποίο ανακοίνωσε επίσημα ότι μπαίνει στην «κούρσα» διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ ο πρώην πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι στόχος της υποψηφιότητάς του είναι να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του ώστε να γίνει ξανά η παράταξη μεγάλη και ισχυρή.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σκοπός του είναι η διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης, ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Ο πρώην πρωθυπουργός απηύθυνε, δε, κάλεσμα συμμετοχής στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ σε όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες.

Αναλυτικά το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου:

«Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή για τους πολίτες, για τη χώρα. Γι' αυτό η Δημοκρατική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη, να συμπορευθεί με τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο που επανέρχονται δυναμικά.

»Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξή μας μεγάλη και ισχυρή· πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων, καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

»Καλώ όλους, όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτή τη διαδικασία σε μια γιορτή, σε μια γιορτή δημοκρατίας, γιορτή συμμετοχής.

»Για την απόφασή μου έχω ενημερώσει την πρόεδρό μας τη Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, γυναίκα, πρώην βουλευτής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και άμεση συνεργάτιδα της απερχόμενης προέδρου, Φώφης Γεννηματά, συλλέγει υπογραφές από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε μέχρι την Πέμπτη, οπότε εκπνέει η διορία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, να μπορέσει να τις καταθέσει σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος.

Μεταξύ των υπογραφών που έχουν συλλεγεί συγκαταλέγονται πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ που έχουν ενταχθεί στο Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να συλλέξει 5.000 υπογραφές μελών ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος Παπανδρέου θέλοντας να μη διχάσει την βάση του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ απευθύνεται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από τα οποία πιστεύει ότι ένας μεγάλος αριθμός θα δηλώσει υποστήριξη στο πρόσωπό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ