ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοαμερικανική συμφωνία: Αντιπαράθεση μεταξύ Γεωργιάδη - Ζαχαριάδη

Ελληνοαμερικανική συμφωνία: Αντιπαράθεση μεταξύ Γεωργιάδη - Ζαχαριάδη
ΙΝΤΙΜΕ

Αντιπαράθεση για την ελληνοαμερικανική συμφωνία είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Αρχικά, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τη συμφωνία που υπογράφηκε στην Ουάσινγκτον ως «μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση αλλά και τις δηλώσεις Πάιατ, τόνισε ότι το κόμμα που εκπροσωπούσε παραδοσιακά τον αντιαμερικανισμό στην Ελλάδα εξάλειψε τον αντιαμερικανισμό.

«Οι ΗΠΑ με όλα τα λάθη που κάνουν, παραμένουν μακράν ο καλύτερος σύμμαχος της χώρας σχεδόν από τη σύσταση του ελληνικού κράτους», σημείωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

«Αυτού του τύπου η εξωτερική πολιτική που επί Μητσοτάκη έχει φτάσει στο ύψιστο σημείο, έχει βάλει την Τουρκία στην άκρη και είμαστε παντού«», διευκρίνισε.

Επίσης, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για μικροψυχία τονίζοντας ότι θα έπρεπε να μην εναντιώνεται στην πολιτική αυτή, στην οποία και ο ίδιος έχει συμβάλλει.

Ζαχαριάδης: Δεν έχουμε αλλάξει θέσεις

«Το ισχυρό χαρτί να διαπραγματευόμαστε με βάση τις γεωπολιτικές εξελίξεις το χάνουμε με τη συγκεκριμένη συμφωνία», ανέφερε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Τόνισε ότι «δεν έχουμε αλλαγή θέσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αλλαγή της συμφωνίας όσον αφορά στη διάρκειά της».

«Εμείς δεν θα διχάζαμε κανένα αλλά θα ζητούσαμε και τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Σημειώνεται πως η τροποποιημένη αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα έχει πενταετή αρχικά ισχύ και εν συνεχεία επ’ αόριστον, εκτός και αν κάποιο από τα δύο μέρη καταγγείλει την συμφωνία αυτή.

Eλληνοαμερικανική συμφωνία: Τα σημεία - κλειδιά που «στριμώχνουν» την Τουρκία

Παράλληλα στις τοποθεσίες που μπορούν να χρησιμοποιούν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη χώρα μας προστίθεται το Στρατόπεδο «Γιαννούλη» (στην Αλεξανδρούπολη), ο Ναύσταθμος Κρήτης (στη Σούδα), το Πεδίο Βολής Λιτοχώρου Πιερίας και το Στρατόπεδο «Γεωργούλα» στο Βόλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ