ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Οι επόμενες κινήσεις του Παπανδρέου - Συγκέντρωσε πάνω από 12.000 υπογραφές

ΚΙΝΑΛ: Οι επόμενες κινήσεις του Παπανδρέου - Συγκέντρωσε πάνω από 12.000 υπογραφές
INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσιεύτηκε: 21 Οκτωβρίου 2021

Με τηλεφωνήματα, συναντήσεις και επαφές ξεκινάει ο Γιωργος Παπανδρέου καθώς μετά τη χθεσινή του απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, σήμερα νωρίς στο πρωί στο γραφείο του έχουν σπεύσει συνεργάτες του, οι οποίοι προετοιμάζουν το πρόγραμμα, τις θέσεις, τις προτάσεις και τη στρατηγική μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές 5 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και μέχρι το πρωί σήμερα, Πέμπτη, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκεντρώσει πάνω από 12.000 υπογραφές, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται για να θέσει υποψηφιότητα στην ηγεσία του κινήματος.

Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου έχουν καταγράψει μέχρι 80 μέλη της κεντρικής επιτροπής τα οποία είναι μαζί του, ενώ σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας, όπως λένε συνεργάτες του, γύρω στους οκτώ βουλευτές δηλώνουν την πρόθεσή τους να συνταχθούν μαζί του. Σήμερα μέχρι τις έξι η ώρα που εξαντλείται η προθεσμία για τις υπογραφές, ο κ. Παπανδρέου θα καταθέσει, όπως όλοι οι άλλοι σύμφωνα με την κομματική υποχρέωση που έχουν, τις δικέ του υπογραφές που έχει συγκεντρώσει για να είναι και τυπικός στις καταστατικές διαδικασίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα ξεκινήσει και επισκέψεις είτε σε χώρους δουλειάς, είτε σε σωματεία, αλλά θα δώσει και έμφαση με περιοδείες που θα κάνει για να συναντήσει στελέχη και απλό κόσμο από όλη την επικράτεια. Όπως εξήγησε άλλωστε, μιλώντας χθες το βράδυ, πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του, στα στελέχη που είχαν συγκεντρωθεί στο Ίδρυμα «Γεώργιος Παπανδρέου», το στοίχημα είναι να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ και για αυτό ανέλαβε ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

Επαφές Παπανδρέου με Σημίτη και Βενιζέλο

«Μπαίνουμε σε μία μεγάλη μάχη» τόνισε ο κύριος Παπανδρέου «το θετικό σοκ που δημιουργήσαμε θα πρέπει να το συνεχίσουμε για να σηκώσουμε την παράταξη πιο ψηλά και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας και με την παράδοσή μας και με την ιστορία μας» εξήγησε, κάτι που σημαίνει πως ο κ. Παπανδρέου σκοπεύει να συναντηθεί και με τον κ. Σημίτη, που είχε διαγράψει από το κόμμα και με τον κ. Βενιζέλο, για τον οποίο θεωρεί ότι έπαιξε βασικό ρόλο στην ανατροπή του από πρωθυπουργός.

Όπως εξηγούσαν στελέχη, για τον Γιώργο Παπανδρέου αυτά έχουν μικρή σημασία καθώς στόχος του είναι, και αυτό είναι το ζητούμενο, να κάνει την παράταξη του ΠΑΣΟΚ μεγαλύτερη και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα όσα διακυβεύονται στη χώρα και ισάξιο – ισότιμο συνομιλητή προς Νέα Δημοκρατία και ΣυΡιζΑ.

Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου βρίσκονται εκτός από τον Γιώργο Ελενόπουλο, οι κ.κ. Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Καρχιμάκης, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Πέτρος Λάμπρου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρώην πρόεδρος Χρήστος Πολυζωγόπουλος και άλλα στελέχη που από την πρώτη στιγμή που δόθηκε το σύνθημα της έναρξης έχουν αρχίσει να βολιδοσκοπούν στελέχη «στρώνοντας το χαλί« υπέρ του Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου συμμετείχε το πρωί στη σύνοδο των προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ. Αρκετοοί εξ αυτών τους γνωρίζουν τον κ. Παπανδρέου από παλιά και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ