Κεδίκογλου για Βόρεια Εύβοια: Θα δημιουργηθούν μελισσοκομικά πάρκα
Ανανεώθηκε:
Τη δημιουργία μελισσοκομικών πάρκων στη Βόρεια Εύβοια ανακοίνωσε στη Βουλή ο Σίμος Κεδίκογλου.
Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή για τις περιβαλλοντικές διαστάσεις των σχεδίων αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου.
Στο πλαίσιο της συζήτησης για τις περιβαλλοντικές διαστάσεις των επεσήμανε πως βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά για τις εκτάσεις που θα χωροθετηθούν.
«Για 30 μελίσσια χρειάζεται έκταση ενός στρέμματος, άρα, αντιλαμβάνεστε ότι για 3.000 στρέμματα θέλουμε 100 στρέμματα», είπε και πρόσθεσε ότι στα πάρκα αυτά θα φυτευθούν μελισσοκομικά φυτά που θα βοηθήσουν στην αναγέννηση της τοπικής χλωρίδας.
Σύμφωνα με τον Σάμο Κεδίκογλου στο master plan του νέου δάσους στη Βόρεια Εύβοια το οποίο ήδη καταρτίζεται, θα ληφθεί σοβαρά υπόψη η πρόταση γύρω από τους οικισμούς η αναδάσωση να γίνει με πλατύφυλλα δένδρα, όπως οι βελανιδιές και οι καρυδιές, που είναι λιγότερο εύφλεκτα.
Βασιλική… διπλωματία:Το ταξίδι του Καρόλου στις ΗΠΑ, η επιχείρηση «γοητεία» και το μεγάλο στοίχημα
10:53
Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την κάλυψη της δαπάνης για την υπεράσπιση Μαδούρο από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας
10:48
Σβήνουν οι ελπίδες για τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Σε αξιέξοδο οι συνομιλίες
10:43
Τραγωδία στο Αιτωλικό: Νεκρός 56χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
10:32