ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: «Όχι» από Λοβέρδο σε ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΚΙΝΑΛ: «Όχι» από Λοβέρδο σε ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
INTIME

Την κατηγορηματική αντίθεσή του σε μια ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει ο Ανδρέας Λοβέρδος λίγες ώρες μετά την υποβολή υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Σε ανάρτησή του, από την Κρήτη όπου βρίσκεται, ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει ότι το σενάριο αυτό θα καταστραφεί με τη δική του υποψηφιότητα.

«Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που μπροστά μου λανσάρεται ως δήθεν προοδευτική διακυβέρνηση ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ ίσως και Βαρουφάκη», τονίζει στην ανάρτησή του ο κ. Λοβέρδος.

Παπανδρέου: Συγκεντρώνει υπογραφές και έχει επαφές

Με τηλεφωνήματα, συναντήσεις και επαφές ξεκινάει ο Γιωργος Παπανδρέου καθώς μετά τη χθεσινή του απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, σήμερα νωρίς στο πρωί στο γραφείο του έχουν σπεύσει συνεργάτες του, οι οποίοι προετοιμάζουν το πρόγραμμα, τις θέσεις, τις προτάσεις και τη στρατηγική μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές 5 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και μέχρι το πρωί σήμερα, Πέμπτη, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκεντρώσει πάνω από 12.000 υπογραφές, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται για να θέσει υποψηφιότητα στην ηγεσία του κινήματος.

Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου έχουν καταγράψει μέχρι 80 μέλη της κεντρικής επιτροπής τα οποία είναι μαζί του, ενώ σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας, όπως λένε συνεργάτες του, γύρω στους οκτώ βουλευτές δηλώνουν την πρόθεσή τους να συνταχθούν μαζί του. Σήμερα μέχρι τις έξι η ώρα που εξαντλείται η προθεσμία για τις υπογραφές, ο κ. Παπανδρέου θα καταθέσει, όπως όλοι οι άλλοι σύμφωνα με την κομματική υποχρέωση που έχουν, τις δικέ του υπογραφές που έχει συγκεντρώσει για να είναι και τυπικός στις καταστατικές διαδικασίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα ξεκινήσει και επισκέψεις είτε σε χώρους δουλειάς, είτε σε σωματεία, αλλά θα δώσει και έμφαση με περιοδείες που θα κάνει για να συναντήσει στελέχη και απλό κόσμο από όλη την επικράτεια. Όπως εξήγησε άλλωστε, μιλώντας χθες το βράδυ, πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του, στα στελέχη που είχαν συγκεντρωθεί στο Ίδρυμα «Γεώργιος Παπανδρέου», το στοίχημα είναι να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ και για αυτό ανέλαβε ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μπαίνουμε σε μία μεγάλη μάχη» τόνισε ο κύριος Παπανδρέου «το θετικό σοκ που δημιουργήσαμε θα πρέπει να το συνεχίσουμε για να σηκώσουμε την παράταξη πιο ψηλά και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας και με την παράδοσή μας και με την ιστορία μας» εξήγησε, κάτι που σημαίνει πως ο κ. Παπανδρέου σκοπεύει να συναντηθεί και με τον κ. Σημίτη, που είχε διαγράψει από το κόμμα και με τον κ. Βενιζέλο, για τον οποίο θεωρεί ότι έπαιξε βασικό ρόλο στην ανατροπή του από πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ