ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Εντός Νοεμβρίου η Γραμμή Ενεργειακής Αλληλεγγύης για επανασυνδέσεις ρεύματος

Κοντογεώργης: Εντός Νοεμβρίου η Γραμμή Ενεργειακής Αλληλεγγύης για επανασυνδέσεις ρεύματος
INTIME NEWS

«Αντιμετωπίζουμε μια διεθνή ενεργειακή κρίση, τη μεγαλύτερη από τη δεκαετία του ‘70 και μετά. Η απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ήταν σαφής, κανένας δεν θα μείνει απροστάτευτος. Και γι’ αυτό διευρύναμε το ποσοστό των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Open, «με τις επιδοτήσεις που δίνουμε για τους λογαριασμούς ρεύματος θα υπάρξουν και διαδικασίες δοσοποίησης για όσους δυσκολεύονται» αναφορικά με την αποπληρωμή των οφειλών.

«Tο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης έχει πλέον 400 εκατομμύρια ευρώ που φαίνεται ότι στην παρούσα φάση υπερκαλύπτουν τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Επομένως στο άμεσο βραχυπρόθεσμο μέλλον η κυβέρνηση προχωρά σε αυτές τις ενέργειες όπως και στην ενίσχυση της ενεργειακής αλληλεγγύης, δηλαδή τον μηχανισμό για τους ανθρώπους που μπορεί να διακοπεί το ρεύμα του ή δεν μπορούν να έχουν θέρμανση» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης, «σε περίπτωση που έχει κοπεί το ρεύμα θα υπάρχει μια Γραμμή Ενεργειακής Αλληλεγγύης, ένας τετραψήφιος αριθμός που θα αρχίσει να λειτουργεί ίσως και μέσα στον Νοέμβριο, όπου εκεί σε συνεργασία με τους Δήμους και τις κοινωνικές υπηρεσίες -εφόσον τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις- θα υπάρχει επανασύνδεση».

«Είναι μια δράση η οποία υπήρχε, ήταν του ύψους των 10 εκατ. ευρώ και αυτή τη στιγμή είναι στα 40 εκατ. ευρώ», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ