ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ιστορική η συμφωνία για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Γεωργιάδης: Ιστορική η συμφωνία για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
ΙΝΤΙΜΕ

Ιστορική συμφωνία χαρακτήρισε τη συμφωνία για τα ναυπηγεία Ελευσίνας ο Άδωνις Γεωργιάδης και επεσήμανε πως ευχή του είναι όταν αποχωρήσει από το υπουργείο να λειτουργούν και τα τρία ναυπηγεία της χώρας.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από το ΚΙΝΑΛ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε για συμφωνία που είναι προς όφελος των εργαζομένων.

«Χθες πετύχαμε ιστορική συμφωνία καθώς ο μεγαλύτερος όμιλος στην Ευρώπη αποφάσισε να συμπράξει συνεταιρισμό με την εταιρεία ONEX για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Στόχος είναι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να έχει κατατεθεί η πρόταση στο δικαστήριο ώστε από άνοιξη αν η ελληνική Δικαιοσύνη το εγκρίνει να προχωρήσει η εφαρμογή του με καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους και επενδύσεις», είπε και πρόσθεσε:

«Όταν φτάσαμε στο Υπουργείο με τον κ. Παπαθάναση βρήκαμε τρία ναυπηγεία κλειστά εδώ και δεκαετίες. Όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσουμε, θα έχουμε τρία ναυπηγεία που λειτουργούν. Αυτή την Ελλάδα ονειρευόμαστε. Η Ελλάδα των επενδύσεων, της εργασίας, της παραγωγής. Είναι από μόνη της η είδηση, μια πολύ μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία, στους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό».

Ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σημειώνοντας πως στο ΚΙΝΑΛ δεν είναι μικρόψυχοι, καθώς στόχος είναι να προχωρήσει η χώρα μπροστά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ