ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά: Θα είσαι πάντα κοντά μας

Παπανδρέου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά: Θα είσαι πάντα κοντά μας
INTIME NEWS/«Είμαι συντετριμμένος που έφυγε η Φώφη μας δίνοντας μια μάχη πράγματι παλικαρίσια»

Τη συντριβή του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην πρώτη του δήλωση για την απώλεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Λίγη ώρα μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στο γραφείο του στη Βουλή και προχώρησε σε μια λιτή δήλωση στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου.

«Είμαι συντετριμμένος που έφυγε η Φώφη μας δίνοντας μια μάχη πράγματι παλικαρίσια», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Θα είσαι πάντα κοντά μας» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά.

«Η Φώφη Γεννηματά, πάλευε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή με απίστευτη γενναιότητα για την Παράταξη, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, όπως ο πατέρας και η μητέρα της.Με τη Φώφη δεν ήμασταν μόνο συναγωνιστές. Μοιραστήκαμε πολλές χαρούμενες και πικρές στιγμές της ζωής και της πολιτικής» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

«Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο.Της οφείλουμε σεβασμό. Να εμπνευστούμε από την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που έδειξε η ίδια στη ζωή και την πολιτική της διαδρομή.Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Ανδρέα, την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα»

O κ. Παπανδρέου, όπως ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας καθώς και πλήθος βουλευτών, άφησε λουλούδια στο έδρανο της Φώφης Γεννηματά, σε ένδειξη τιμής στην εκλιπούσα.

Πηγή: Intime News/ Γιώργος Ζάχος

Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη της ο κ. Τασούλας ανακοίνωσε την αναστολή όλων των εργασιών της Βουλής για την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ -όπως είπε- σε ειδική συνεδρίαση που θα συναποφασιστεί η Βουλή θα τιμήσει την μνήμη «μιας άξιας γυναίκας και αφοσιωμένης μητέρας, αγαπητής συναδέλφου και πολιτικού που παρά τα τεράστια προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, μέχρι την τελευταία στιγμή στα μάτια όλων μας ήταν φέρελπις». Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ομόφωνα με όλα τα κόμματα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ νοσηλευόταν από το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με συμπτώματα ατελούς ειλεού ωστόσο, μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφειλόταν σε υποτροπή της βασικής της νόσου. Σε ηλικία 56 ετών και μετά από μία γενναία μάχη με τον καρκίνο, άφησε την τελευταία της πνοή στις 12:04 το μεσημέρι της Δευτέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ