ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σασόλι για Γεννηματά: Η Φώφη μαχόταν με θέρμη για την αλληλεγγύη

Σασόλι για Γεννηματά: Η Φώφη μαχόταν με θέρμη για την αλληλεγγύη
Screen Grab/Twitter

Τη θλίψη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, με την οποία «μόλις πριν από λίγους μήνες, συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε την πορεία μετά την πανδημία» εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Η δήλωση του Ιταλού πολιτικού: «Έμαθα με μεγάλη λύπη για τον θάνατο της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Μόλις πριν από λίγους μήνες, συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε την πορεία μετά την πανδημία.

Μαχόταν με θέρμη για την αλληλεγγύη, θα λείψει πέρα ​​από τα σύνορα της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της».

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε επίσης το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα:

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα γίνει την Τετάρτη στο Α' Νεκροταφείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Η Φώφη Γεννηματά έφυγε σήμερα στις 12:04 το μεσημέρι.

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου καθώς παρουσίασε υποτροπή η βασική της νόσος. Η είδηση πως η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο της χώρας προς το πρόσωπο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία έδωσε ξανά τη μάχη με τον καρκίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ