ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης για την Φώφη Γεννηματά: Οδύνη για την απώλεια, μας συνέδεε ανιδιοτελής φιλία

Αναστασιάδης για την Φώφη Γεννηματά: Οδύνη για την απώλεια, μας συνέδεε ανιδιοτελής φιλία
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη βαθιά του οδύνη για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά εκφράζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επισημαίνοντας πως θα λείψει από όλους ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος.

«Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μίας νέας πολιτικού με την οποία μας συνέδεε ανιδιοτελής φιλία. Ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος θα λείψει από όλους μας. Στην οικογένεια της εύχομαι κουράγιο και δύναμη. Ας είναι αιωνία η μνήμη της» αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος θρηνεί την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, η οποία εξέπνευσε στις 12:04 το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Μαχήτρια στη ζωή, δυναμική γυναίκα και μητέρα, πολιτικός με όραμα, αυτοί οι τρεις χαρακτηρισμοί, θα μπορούσαν να «φωτογραφίσουν» την Φώφη Γεννηματά, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας.

Σε όλη την πολιτική της διαδρομή η Φωτεινή Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές ευαισθησίες της, ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ημέρα εθνικού πένθους έχει κηρυχθεί η Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, οπότε και θα τελεστεί η κηδεία της Φώφης Γεννηματά.

Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ