ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η σεμνή και σοβαρή παρουσία της Φώφης Γεννηματά κοσμούσε το ελληνικό πολιτικό σκηνικό

Δένδιας: Η σεμνή και σοβαρή παρουσία της Φώφης Γεννηματά κοσμούσε το ελληνικό πολιτικό σκηνικό
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Armando Franca

Βαθιά θλίψη για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά εκφράζει ο υπουργός Εξωτετερικών, Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας ότι τον συνέδεαν μαζί της δεσμοί φιλίας και εκτίμησης και ότι η σεμνή και σοβαρή παρουσία της κοσμούσε το ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Ο κ. Δένδιας, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Φώφη Γεννηματά.

«Την Φώφη Γενημματά την γνώριζα καλά. Υπήρξε αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας όταν υπηρετούσα σε αυτό το υπουργείο ως υπουργός. Με συνέδεαν μαζί της δεσμοί φιλίας και εκτίμησης. Λυπάμαι ειλικρινά και βαθύτατα για τον θάνατο της. Θα ήθελα να διατυπώσω τα θερμότερα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια της και να δηλώσω ότι η σεμνή και σοβαρή παρουσία της κοσμούσε το ελληνικό πολιτικό σκηνικό».

Παράλληλα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνει:

«Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, με την οποία είχαμε άψογη συνεργασία το διάστημα που διατέλεσε Αν. Υπουργός Εθν. Άμυνας, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους μας. Θα τη θυμόμαστε για την αφοσίωση στις ιδέες της και τον πολιτικό της πολιτισμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της».

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος θρηνεί την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, η οποία εξέπνευσε στις 12:04 το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Μαχήτρια στη ζωή, δυναμική γυναίκα και μητέρα, πολιτικός με όραμα, αυτοί οι τρεις χαρακτηρισμοί, θα μπορούσαν να «φωτογραφίσουν» την Φώφη Γεννηματά, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας.

Σε όλη την πολιτική της διαδρομή η Φωτεινή Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές ευαισθησίες της, ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ημέρα εθνικού πένθους έχει κηρυχθεί η Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, οπότε και θα τελεστεί η κηδεία της Φώφης Γεννηματά.

Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ