ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος για Φώφη Γεννηματά: Κέρδισε τον βαθύ σεβασμό μου - Μια κυρία μέχρι το τέλος

Παναγιωτόπουλος για Φώφη Γεννηματά: Κέρδισε τον βαθύ σεβασμό μου - Μια κυρία μέχρι το τέλος
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Τον βαθύ σεβασμό του στην Φώφη Γεννηματά η οποία με την πολιτική της στάση και τη δύναμη της ψυχής της στάθηκε «κυρία, μέχρι το τέλος», εκφράζει σε μήνυμά του στο facebook, υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος.

«Η Φώφη Γεννηματά στάθηκε στην ηγεσία του κόμματός της σε δύσκολους καιρούς με σθένος, σοβαρότητα, αξιοπρέπεια κι ανθρωπιά» αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποχεραιτώντας τη Φώφη Γεννηματά , η οποία «έφυγε» σήμερα 25 Οκτωβρίου από τη ζωή, αφού έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο.

«Κι αν με τη μοιραία τελικά περιπέτεια της υγείας της απέδειξε σε όλη την Ελλάδα τη δύναμη της ψυχής της, με την πολιτική της στάση κέρδισε τον βαθύ σεβασμό μου. Μια κυρία, μέχρι το τέλος!» υπογραμμίζει ο Ν. Παναγιώτοπουλος.

«Η απώλειά της συνιστά απώλεια για τη χώρα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της» καταλήγει στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

Η Φώφη Γεννηματά νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»από τις 12 Οκτωβρίου, με υποτροπή της βασικής της νόσου. Η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε την Ελλάδα και γέμισε θλίψη τον πολιτικό κόσμο της χώρας που ήλπιζε και αυτή τη φορά να βγεί νικήτρια από την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και κατέληξε στις 12:04 το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου. Ωστόσο άφησε μια σπουδαία παρακαταθήκη την οποία αναγνώρισαν όλοι οι πολιτικοί της σύντροφοι και αντίπαλοι από όλες τις παρατάξεις, οι οποίοι έσπευσαν μέσα από τα εκατοντάδες συλλυπητήρια μηνύματά τους να εκφράσουν την ειλικρινή συντριβή και την οδύνη τους για την απώλειά της.

Την Τετάρτη η κηδεία - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη στο Α' Νεκροταφείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η οικογένεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Η Φώφη Γεννηματά, κατάφερε με την αξιοπρέπεια, το ήθος της και τη δυναμική με την οποία υπερασπιζόταν τις επιλογές της, να αφήσει ανεξίτηλο το πολιτικό στίγμα της. Ενώ όπως όλοι αναγνωρίζουν και υπογραμμίζουν στα συλλυπητήρια μηνύματά τους, αποδείχθηκε μαχήτρια ως το τέλος σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Κατάφερε, όπως υπογράμμιζε ο Κυριάκος Μητστοτάκης στο δικό του μήνυμα, «να γίνει σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες». Και όπως σημείωνε ο Αλέξης Τσίπρας «έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος», με αποτέλεσμα ο πολιτικός κόσμος να την αποχαιρετά με «μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της», όπως τόνιζε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναστέλλονται οι εργασίες στη Βουλή για μία εβδομάδα

O κ. Παπανδρέου, όπως ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας καθώς και πλήθος βουλευτών, άφησε λουλούδια στο έδρανο της Φώφης Γεννηματά, σε ένδειξη τιμής στην εκλιπούσα.

Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη της ο κ. Τασούλας ανακοίνωσε την αναστολή όλων των εργασιών της Βουλής για την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ -όπως είπε- σε ειδική συνεδρίαση που θα συναποφασιστεί η Βουλή θα τιμήσει την μνήμη «μιας άξιας γυναίκας και αφοσιωμένης μητέρας, αγαπητής συναδέλφου και πολιτικού που παρά τα τεράστια προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, μέχρι την τελευταία στιγμή στα μάτια όλων μας ήταν φέρελπις».

Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ομόφωνα με όλα τα κόμματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ