ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του πρωθυπουργού στο φόρουμ «Middle East Green Summit» στη Σαουδική Αραβία

Ομιλία του πρωθυπουργού στο φόρουμ «Middle East Green Summit» στη Σαουδική Αραβία
Screen Grab / «Middle East Green Initiative Summit» - YouTube

Στις εργασίες της διάσκεψης «Middle East Green Initiative Summit», Φόρουμ - πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας, απευθύνεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ριάντ.

Στο συγκεκριμένο φόρουμ μιλούν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, όπως και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα, Τζον Κέρι.

Με τον Τζον Κέρι επρόκειτο να έχει συνάντηση και ο πρωθυπουργός, με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή κρίση.

Παρακολουθήστε τις εργασίες της Διάσκεψης «Middle East Green Initiative Summit»

Το Φόρουμ λαμβάνει χώρα με πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τη μείωση εκπομπών ρύπων και την εξισορρόπηση του αποτυπώματος των ορυκτών καυσίμων, μέσω της χρήσης τεχνολογίας «καθαρής» ενέργειας, για ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαχείριση υδάτων, μεγάλης έκτασης δενδροφύτευση κ.ά.

Ως προς τις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία, κυβερνητικές πηγές προεξοφλούν πως κατά την δραστηριότητα και τις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη στο Ριάντ θα εμπεδωθεί ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων Ελλάδος - Σαουδικής Αραβίας, αλλά και το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Αθήνας - Ριάντ, κάτι, που επιβεβαιώθηκε και κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ριάντ τον Φεβρουάριο του 2020.

Για αύριο, Τρίτη, 26 Οκτωβρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Εξαιτίας της τραγικής είδησης του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τροποποιεί το πρόγραμμα της επίσκεψης και θα επιστρέψει στην Αθήνα αύρο το βράδυ, όπως γνωστοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ