ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά - Oι άνθρωποι του ΚΙΝΑΛ στο CNN Greece: Έσβησε ένα εμβληματικό χαμόγελο της πολιτικής

Φώφη Γεννηματά - Oι άνθρωποι του ΚΙΝΑΛ στο CNN Greece: Έσβησε ένα εμβληματικό χαμόγελο της πολιτικής
ΙΝΤΙΜΕ / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οδύνη και συντριβή επικρατεί στο ΚΙΝΑΛ μετά το θάνατο της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά η οποία έφυγε σήμερα 25 Οκτωβρίου από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Οι άνθρωποι που την πλαισίωναν στα γραφεία του κόμματος και την στήριζαν σε όλες τις πολιτικές της δραστηριότητες, μιλούν στο CNN Greece με εμφανή συγκίνηση για την απώλειά της. Την περιγράφουν ως έναν άνθρωπο δικό τους, τον οποίο έχασαν, αλλά δεν θα ξεχάσουν ποτέ το χαμόγελό της και την αξιοπρεπή στάση με την οποία έδωσε την άνιση αυτή μάχη αλλά και το παράδειγμα δύναμης που έγινε για όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν την ίδια ασθένεια.

«Η Πρόεδρος μας, η Φώφη Γεννηματά δεν ειναι πλέον μαζί μας. Αγέρωχη, αξιοπρεπής και μαχήτρια εως το τέλος. Αποτέλεσε πηγή δύναμης για όλες και όλους. Ειδικά για οσες γυναίκες δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο», αναφέρει η Ζέφη Δημαδάμα, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

«Πάντα επένδυε στη συναίνεση και διασφάλιζε τη σύνθεση και την ενότητα» προσθέτει η κ. Ζέφη Δημαδάμα.


«Σήμερα έσβησε ένα από τα πιο εμβληματικά χαμόγελα της πολιτικής μας ζωής, μια φωτεινή εξαίρεση σε έναν συχνά σκληρό και ανταγωνιστικό στίβο» αναφέρει ο Παναγιώτης Βλάχος γραμματέας επικοινωνίας ΚΙΝΑΛ.

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια με ήθος, εντιμότητα, αξιοπρέπεια, οξυδέρκεια και ευγένεια. Άνοιξε δρόμους για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, τους μη προνομιούχους, τις γυναίκες, τους νέους, τους ευάλωτους και αποκλεισμένους».

«Η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη μαζί της. Θα την θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Η παρακαταθήκη της θα φωτίζει το δρόμο μας» καταλήγει ο κ. Βλάχος.

ΚΙΝΑΛ: «Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας»

Στη Φώφη Γεννηματά ως μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής αναφέρεται και η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ μετά από την τραγική είδηση του θανάτου της.

Η ανακοίνωση:

«Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά.

Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

Η Φώφη Γεννηματά νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τις 12 Οκτωβρίου, με υποτροπή της βασικής της νόσου. Η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε την Ελλάδα και γέμισε θλίψη τον πολιτικό κόσμο της χώρας που ήλπιζε και αυτή τη φορά να βγεί νικήτρια από την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και κατέληξε στις 12:04 το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου. Ωστόσο άφησε μια σπουδαία παρακαταθήκη την οποία αναγνώρισαν όλοι οι πολιτικοί της σύντροφοι και αντίπαλοι από όλες τις παρατάξεις, που έσπευσαν μέσα από τα εκατοντάδες συλλυπητήρια μηνύματά τους να εκφράσουν την ειλικρινή συντριβή και την οδύνη τους για την απώλειά της.

Την Τετάρτη η κηδεία - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη στο Α' Νεκροταφείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η οικογένεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Η Φώφη Γεννηματά, κατάφερε με την αξιοπρέπεια, το ήθος της και τη δυναμική με την οποία υπερασπιζόταν τις επιλογές της, να αφήσει ανεξίτηλο το πολιτικό στίγμα της. Ενώ όπως όλοι αναγνωρίζουν και υπογραμμίζουν στα συλλυπητήρια μηνύματά τους, αποδείχθηκε μαχήτρια ως το τέλος σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Κατάφερε, όπως υπογράμμιζε ο Κυριάκος Μητστοτάκης στο δικό του μήνυμα, «να γίνει σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες». Και όπως σημείωνε ο Αλέξης Τσίπρας «έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος», με αποτέλεσμα ο πολιτικός κόσμος να την αποχαιρετά με «μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της», όπως τόνιζε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ