ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του μαστού στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του μαστού στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά
ΙΝΤΙΜΕ / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βαθιά συγκλονισμένος από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά,  δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σαουδική Αραβία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη μνήμη της, θα ονομαστεί «Φώφη Γεννηματά», το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού.

Με αυτό το τρόπο όπως είπε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, η πολιτεία θα τιμήσει το παράδειγμα ακαταμάχητου σθένους και αδιάλειπτης προσφοράς της.

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Είχαμε πολύ καλή σχέση και έναν δικό μας κώδικα επικοινωνίας. Ήξερα ότι είχε πρόβλημα, αλλά όχι την έκτασή του. Το αντιμετώπισε με γενναιότητα και θετική ενέργεια. Είχα πει στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή για την ανάγκη καταλλαγής των παθών με αφορμή την ασθένειά της. Στην αντιπαράθεση μας δεν πρέπει να αφήνουμε στην άκρη την ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής. Η ένταση στον πολιτικό διάλογο δεν ωφελεί κανέναν», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Στη μνήμη της θα ονομάσουμε το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού Φώφη Γεννηματά, ένα πρόγραμμα που θα σώσει ζωές, πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Ριαντ μόλις έφθασε η τραγική είδηση του θανάτου της, την αποχαιρέτησε με στίχους του αγαπημένου της ποιητή Οδυσσέα Ελύτη λέγοντας ότι αποτελεί παράδειγμα θάρρους.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός, έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά» ανέφερε στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

«Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες» είχε προσθέσει, κηρύσσοντας ημέρα εθνικού πένθους την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά.

Την Τετάρτη η κηδεία - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη στο Α' Νεκροταφείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η οικογένεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ