ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28η Οκτωβρίου - ΣΥΡΙΖΑ: Διαρκής ο αγώνας ενάντια στο δόγμα υποταγής στους κάθε λογής κυρίαρχους

28η Οκτωβρίου - ΣΥΡΙΖΑ: Διαρκής ο αγώνας ενάντια στο δόγμα υποταγής στους κάθε λογής κυρίαρχους
ΙΝΤΙΜΕ

Τιμή στους Έλληνες που αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν στα βουνά της Αλβανίας αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας πως ο αγώνας κατά του φασισμού και στο «δόγμα της υποταγής στους κάθε λογής κυρίαρχους», είναι διαρκής.

«Η απόδοση των οφειλόμενων τιμών προς όλους όσοι αγωνίστηκαν στα βουνά της Αλβανίας, στις μικρές και μεγάλες μάχες, στην εθνική αντίσταση κατά των κατακτητών δεν είναι τυπική υποχρέωση. Είναι μια πράξη υπόμνησης του αιτήματος για κοινωνική δικαιοσύνη και πολιτική ελευθερία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωσή του με αφορμή τα «ογδόντα ένα χρόνια από την έναρξη του αγώνα του λαού μας ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό».

«Ογδόντα ένα χρόνια μετά φέρνουμε στη μνήμη μας τις πικρές στιγμές που έζησε η πατρίδα μας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: τους χιλιάδες νεκρούς, τις εκτελέσεις στις πόλεις και τα χωριά, τα μαρτυρικά χωριά και το Ολοκαύτωμα των εβραϊκών κοινοτήτων. Μνημονεύουμε και τιμούμε όλους τους Έλληνες που αντιστάθηκαν αυθόρμητα και οργανωμένα» προσθέτει.

«Και η μεγαλύτερη τιμή είναι η συνέχιση της παρακαταθήκης που μας άφησαν: ο διαρκής αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή σύγχρονου ολοκληρωτισμού, ενάντια στο φασισμό και στις μεταλλάξεις του, ενάντια στο δόγμα της υποταγής στους κάθε λογής κυρίαρχους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ