ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κρήτη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το μήνυμά της για τα παιδιά και τους νέους

Στην Κρήτη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το μήνυμά της για τα παιδιά και τους νέους
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Κοντά στα παιδιά και το προσωπικό του Παραρτήματος Παίδων και Νέων Κρήτης, βρέθηκε το μεσημέρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο της παρουσίας της στα Χανιά.

Η Πρόεδρος συνομίλησε με παιδιά και το προσωπικό ενώ ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής στην οποία φιλοξενούνται 20 παιδιά, κάποια από τα οποία φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στη συνομιλία της με τα παιδιά η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο των δομών πρόνοιας, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο, και σημείωσε ότι την κοινωνική παροχή την παρέχει το κράτος τονίζοντας πως «κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει τις ευκαιρίες του».

Την Πρόεδρο καλωσόρισαν στη δομή η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού στα Χανιά, έχει τις ρίζες του στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με την ίδρυση του Εθνικού Ορφανοτροφείου Αρρένων Χανίων, που σκοπό είχε την Προστασία και φροντίδα ορφανών αγοριών θυμάτων πολέμου. Το 1974 μετονομάστηκε σε Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Χανίων. Ακολούθησαν δύο συγχωνεύσεις, το 1999 με το Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και το 2011 με το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων. Τον Νοέμβριο του 2013 πήρε τη σημερινή του ονομασία. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται χρονολογείται από το 1840 και λειτουργούσε ως τουρκικό Μοναστήρι, γνωστό ως Τεκές των Μελβεβήδων. Μετά το 1922 με την ανταλλαγή των πληθυσμών λειτούργησε ως Ορφανοτροφείο Χανίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ