ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Χυδαία η ανάρτηση Τσίπρα για την επιτροπή επιστημόνων

Πλεύρης: Χυδαία η ανάρτηση Τσίπρα για την επιτροπή επιστημόνων
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για την ανάρτησή του σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας και την πρόταση να ανατεθεί σε επιστημονική επιτροπή που θα απαρτίζεται από πρόσωπα κοινής αποδοχής, εξαπέλυσε στη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης.

 

«Η αντιπαράθεσή μας είναι πολιτική, ας αφήσουμε τους επιστήμονες απ΄έξω, μην τους στοχοποιείτε και σταματήστε τη φθηνή, αδιέξοδη και λαϊκίστικη πολιτική σας», είπε ο υπουργός Υγείας στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων αρμοδιότητάς του.

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως η ανάρτηση του τέως πρωθυπουργού ήταν χυδαία, καθώς πρόσβαλλε 33 επιστήμονες που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, ενώ δημοσιογράφος που στηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσε για απαξιωμένη επιτροπή. Έκανε λόγο για «ντροπή» και υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν να λέγεται ότι η επιτροπή λειτουργεί ως υποχείριο της κυβέρνησης.

«Η επιτροπή συνεδριάζει και κάθε εβδομάδα δίνει τις συμβουλές της και βάσει αυτών πορευόμαστε και οι αποφάσεις δεν κρύβονται πίσω από κανένα όργανο», είπε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εφημερίδες του στοχοποιεί τους επιστήμονες στην κοινωνία.

Ο κ. Πλεύρης αναφερόμενος στη μάχη με την πανδημία, είπε ότι η χώρα βιώνει το 4ο κύμα και προανήγγειλε περαιτέρω ενέργειες εάν δεν ανταποκριθούν ιδιώτες στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας

«Βρισκόμαστε σε μία μάχη, βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα, έχουμε υπερδιπλασιάσει τις κλίνες, έχουμε βάλει προσωπικό. Όπου χρειαστεί, πολύ οργανωμένα και πολύ συντονισμένα μπαίνουν και οι ιδιώτες και μάλιστα μπαίνουν σε χρόνο κατά τον οποίο δεν υπάρχει απολύτως κανένας αιφνιδιασμός», είπε και πρόσθεσε: «Ευθέως λέω, ότι μετά και τα τελευταία κίνητρα που δώσαμε, εάν δεν υπάρξει η ανταπόκριση που θέλουμε, θα υποχρεωθούμε να πάμε και σε άλλες ενέργειες. Θα υποχρεώσουμε και κόσμο να μπει στο σύστημα, εάν δεν ανταποκριθεί ο ιδιωτικός τομέας στα τελευταία κίνητρα τα οποία βάζουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ