ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ο κόσμος των λαϊκών αγορών στηρίζει το νομοσχέδιο

Γεωργιάδης: Ο κόσμος των λαϊκών αγορών στηρίζει το νομοσχέδιο
INTIME

Πρόσκληση στον ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθούν από κοινού μια λαϊκή αγορά απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο κόσμος των λαϊκών αγορών στηρίζει το νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απέρριψε την κριτική ότι το νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στις λαϊκές αγορές και αναφερόμενος στο διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς είπε ότι έχει εξαντληθεί.

«Έχουμε γράψει και ξαναγράψει το νομοσχέδιο 50 φορές και έχουμε εξαντλήσει τον διάλογο με τους αρμόδιους φορείς», είπε και πρόσθεσε: «Ο κόσμος θα πηγαίνει στις λαϊκές και μετά την 1η Φεβρουαρίου, που θα ισχύσει ο νόμος, κανένας μας δεν θέλει να κλείσει τις λαϊκές και σίγουρα όχι εγώ».

Για μνημείο κακής και φωτογραφικής νομοθέτησης έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο που «διαλύει στη βάση έναν θεσμό που υπάρχει επί πολλές δεκαετίες». Ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων, ζήτησε το ΚΙΝΑΛ.

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή αναφορές της αντιπολίτευσης στα γεγονότα στο Πέραμα. «Εμείς θέλουμε ασφάλεια και τάξη, και για να το έχουμε αυτό πρέπει να λειτουργεί η αστυνομία. Δεν υπάρχει αστυνομία στον κόσμο χωρίς ειδικές μονάδες. Μπορούμε να συζητήσουμε πώς θα γίνεται ο έλεγχος της κρατικής βίας και τα όριά της. Κράτος όμως χωρίς κρατική βία δεν υπάρχει στον πλανήτη» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΜέΡΑ 25 Κλέωνα Γρηγοριάδη που τον επέκρινε επειδή υπερασπίστηκε τους αστυνομικούς στο Πέραμα.

Με μια μπλούζα που ανέγραφε «όπου δεν πίπτει ανάπτυξη, πίπτει ξύλο», εμφανίστηκε στην Ολομέλεια η Μαρία Απατζίδη του ΜέΡΑ 25 που κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τα ΜΑΤ την περασμένη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια ειρηνικής πορείας κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας στα Προπύλαια.

«Ο παρτενέρ μιας πολύ κακής κυβέρνησης είναι πάντα μια εξίσου κακή αστυνομία. Η κοινωνία μας έχει βαρεθεί να μετράει νεκρούς εξαιτίας της δικής σας πολιτικής ανικανότητας. Από τον 18χρονο Ρομά μέχρι την 80χρονη στην Ιστιαία. Η αιτία είναι πάντα η ίδια. Ο συνδυασμός της εμμονής σας στην αυτορύθμιση της αστυνομίας με την τραγική πολιτική σας στη διαχείριση του νόμου, η οποία μπορεί πλέον και επίσημα να χαρακτηριστεί ως κρατική βία. Ρωτώ ζούμε σε μια εμπόλεμη ζώνη; Και απαντώ, ναι. Πλέον ζούμε σε μια ζώνη πολέμου γιατί ζούμε σε μια χώρα που τα αυτονόητα δικαιώματα δεν είναι πάντα αυτονόητα», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δημιουργήσει νέο διχασμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ