ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος: Πίσω από την υπόθεση Τσατάνη βρίσκεται πρώην υπουργός

Παπαγγελόπουλος: Πίσω από την υπόθεση Τσατάνη βρίσκεται πρώην υπουργός
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην καταγγελία ότι πρώην υπουργός βρίσκεται πίσω από την υπόθεση Τσατάνη προκειμένου να μην βγει στο φως δική του υπόθεση, προέβη στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αποφεύγοντας ωστόσο, να τον κατονομάσει.

Ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς που καταθέτει για τρίτη φορά στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση παρεμβάσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης, ανέφερε πως του μεταφέρθηκε ότι πρώην υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης ανακίνησε την υπόθεση για συσκοτίσει άλλη ιστορία, «για λόγους αντιπερισπασμού», όπως είπε, καθώς την ίδια περίοδο υπήρξαν καταγγελίες εις βάρος του.

Παρά την προτροπή του Χαράλαμπου Αθανασίου και του Ευάγγελου Βενιζέλου να τον κατονομάσει, δεν το έπραξε, σημείωσε ωστόσο, πως θα απαντήσει σε όλα τα θέματα που τέθηκαν. "Ήταν ιδιωτική συνομιλία, την οποία δεν μπορώ να αποκαλύψω, εάν ήταν επίσημη καταγγελία θα είχε πάρει άλλο δρόμο", σχολίασε αργότερα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγει από το αρχείο ο φάκελος της υπόθεσης Βγενόπουλου εάν προκύψουν νέα στοιχεία. Σε ότι αφορά στην υπόθεση Τσατάνη, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατέθεσε στην επιτροπή έγγραφο της Εισαγγελέως Εφετών προς την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς με ημερομηνία 16/3/2015, θέλοντας να δείξει ότι και η ίδια αναγνώριζε πως αρμοδιότητα για την δικογραφία είχε η Ελένη Ράικου.

Ένταση προκλήθηκε όταν η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για προσπάθεια καθυπόταξης των ΜΜΕ με αφορμή τις διαγραφές δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ. «Οι άνθρωποι που έκλεισαν την ΕΡΤ είναι πρόκληση να μιλούν για διαγραφές, ήμαρτον», αντέδρασε η Αννέτα Καββαδία από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Νίκος Παρασκευόπουλος σχολίασε πως οι διώξεις των δημοσιογράφων δεν είναι θέμα που αφορά κυβέρνηση, αλλά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που διατηρούν την αυτονομία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ