ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρή: «Μικρός αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία» - Αντιπαράθεση με Φίλη στη Βουλή

Μακρή: «Μικρός αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία» - Αντιπαράθεση με Φίλη στη Βουλή
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση για τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία είχαν στη Βουλή Ζέτα Μακρή και Νίκος Φίλης με την υφυπουργό Παιδείας να κάνει λόγο για μικρό αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε η κ. Μακρή από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου υπήρξαν 37.778 κρούσματα σε ηλικίες από 4 -18 ετών, εκ των οποίων προκύπτει ότι μόνο 6.924 ή ποσοστό 18,3%,συνδέεται με μαθητικές δραστηριότητες, σημειώνοντας ότι στο σύνολο του πληθυσμού το ποσοστό είναι 0,48%.

Την ίδια ώρα, όπως είπε, μόνο το 0,2 % των 80.000 σχολικών τμημάτων είναι σε αναστολή λειτουργίας λόγω διαπιστωμένων κρουσμάτων.

Για έλλειψη ενσυναίσθησης κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει σοβαρή ιχνηλάτηση στα σχολεία, ενώ -όπως είπε- περίπου 200.000 παιδιά στοιβάζονται σε αίθουσες με 25-27 μαθητές.

«Έχετε πετάξει λευκή πετσέτα αφήνοντας τα παιδιά στο έλεος της καλής θέλησης των γονέων και των εκπαιδευτικών», είπε και επιτέθηκε στον επίκουρος καθηγητή στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη, λέγοντας ότι «με Μαγιορκίνη, ψέματα και επιστημονική αναξιότητα, δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ