ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Βαρβιτσιώτη στη Βόρεια Μακεδονία - «Πιστή εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών»

Μήνυμα Βαρβιτσιώτη στη Βόρεια Μακεδονία - «Πιστή εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών»
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σαφές μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία που κλυδωνίζεται μετά την παραίτηση Ζάεφ λόγω της συντριπτικής ήττας που υπέστη το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα στις δημοτικές εκλογές, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τον προβληματισμό της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα και υπογράμμισε ότι ενδεχόμενη επιστροφή σε μια εθνικιστική ρητορική θα επιφέρει επανακαθορισμό της ελληνικής θέσης.

"Πολύ μας προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία. Η επιστροφή σε μία εθνικιστική ρητορική από τους γείτονές μας ουσιαστικά θα μας οδηγήσει στο να επανακαθορίσουμε την εθνική μας θέση για τη στήριξη της διευρυνσιακής διαδικασίας", είπε και πρόσθεσε πως "μία από τις απαρέγκλιτες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στο διαπραγματευτικό πλαίσιο είναι η πιστή και ορθή εφαρμογή όλων των προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και είναι απαραίτητο αυτό το μήνυμα να φύγει σήμερα από όλους μας προς τους γείτονές μας οι οποίοι βρίσκονται σε μία πολιτική περιδίνηση".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ