ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την έρευνα

Κόντρα στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την έρευνα
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Χωρίς ...ονοματεπώνυμο ήταν αυτή τη φορά οι καταγγελίες του Ποταμιού στη Βουλή για τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την έρευνα που θεωρεί φωτογραφικές.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς κάνοντας ένα βήμα πίσω από όσα κατήγγειλε πριν από δύο ημέρες για τη σύντροφο του πρωθυπουργού κι ενώ λίγο πριν την τοποθέτησή του στη Βουλή προανήγγειλε με ανάρτησή του στο twitter ότι θα μιλήσει για το νομοσχέδιο και τις φωτογραφίες του, απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί ονομαστικά, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να το δείχνει.

Ζήτησε πάντως, την απόσυρση ή έστω την τροποποίηση της επίμαχης ρύθμισης που αφορά –όπως είπε- μόνον 9 άτομα και όχι 100 που υποστήριξε ο Νίκος Φίλης. «Δεν υπάρχει τίποτα το πονηρό ακόμη κι αν πρόκειται για πρόσωπα που κάποιοι θεωρούν ότι για αυτά τα πρόσωπα έγινε», σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου. Πρόσθεσε δε, ότι η διάταξη αφορά περιπτώσεις ατόμων με πλούσια βιογραφικά που δουλεύουν σε εργαστήρια πανεπιστημίων καλύπτοντας πάγιες ανάγκες.

Η ΝΔ στάθηκε στην διάταξη που αφορούσε στον Γιώργο Σταθάκη και αποσύρθηκε μαζί με ολόκληρο το νομοσχέδιο που επανήλθε λίγες ώρες αργότερα, με τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας Κώστα Φωτάκη να παραπέμπει στην ανακοίνωση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι δεν αφορούσε κάποιο πολιτικό πρόσωπο και να ρίχνει το λίθο του αναθέματος στην υπάλληλο που έκανε την ανάρτηση του νομοσχεδίου στο Διαδίκτυο.

«Πράγματι υπήρξε μια έκδοση του νομοσχεδίου που περιείχε τη διάταξη, υπήρξε όμως η σκέψη ότι θα ήταν καλό το θέμα να συζητηθεί και να έρθει από τα κάτω γι’ αυτό στείλαμε νέα έκδοση του νομοσχεδίου που εστάλη τη Δευτέρα», είπε και πρόσθεσε: «Η κοπέλα που ήταν στην υπηρεσία ανάρτησε κατά λάθος την προηγούμενη, λάθος, έκδοση», είπε.

«Ο λόγος που αποσύρθηκε το νομοσχέδιο ήταν οι φωτογραφικές διατάξεις - πλυντήριο για τον υπουργό Οικονομίας», αντέτεινε η Μαρία Αντωνίου από τη ΝΔ και πρόσθεσε: «Την ώρα που διεξάγετε προσχηματικό διάλογο - φαρσοκωμωδία, φέρνετε ρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης χωρίς συζήτηση». Για νομοσχέδιο συνονθύλευμα διευθετήσεων με συγχωροχάρτια, έκανε λόγο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απο τη ΝΔ.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως, η αποστροφή του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι «οι αριστεροί το ρουσφέτι το λέμε ηθικό πλεονέκτημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ