ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλειδώνει» για τις 8 Δεκεμβρίου η συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν

«Κλειδώνει» για τις 8 Δεκεμβρίου η συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν
Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Για τις 8 Δεκεμβρίου «κλειδώνει» εκτός απροόπτου η συνάντηση στη Μόσχα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο στην επικοινωνία που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, με αφορμή τη ρωσική συνδρομή στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών, είχε δεχθεί εκ νέου την πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν να ταξιδέψει στη Μόσχα.

Από τα διαμειβόμενα σε εκείνη τη συνομιλία που δημοσιοποιήθηκαν, είχε γίνει γνωστό ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα πραγματοποιείτο πριν από το τέλος του 2021.

Το ενδεχόμενο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα εντός του 2021, αυτού του σημαντικού ταξιδιού είχαν συζητήσει οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, Νίκος Δένδιας και Σεργκέι κατά τη συνάντησή τους στο Σότσι τον περασμένο Μάιο είχαν θέσει επι τάπητος και ορισμένες πτυχές αυτού του ταξιδιού.

Η επικοινωνία του 2020

Βλαντίμιρ Πούτιν και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν συναντηθεί τελευταία φορά τον Μάιο του 2016, όταν ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε επισκεφτεί την Ελλάδα.

Το δύσκολο καλοκαίρι του 2020, ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν ένας από τους πρώτους ηγέτες που είχε επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχε εκθέσει την τουρκική προκλητικότητα όπως αυτή εξελισσόταν με την παράνομη δραστηριότητα του Ορούτς Ρέις νότια του Καστελόριζου αλλά και με την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ