ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ελλάδα και Ιταλία μοιράζονται στενούς ιστορικούς δεσμούς

Δένδιας: Ελλάδα και Ιταλία μοιράζονται στενούς ιστορικούς δεσμούς
Στην ατζέντα των συνομιλιών βρέθηκαν η Ανατολική Μεσόγειος, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και η συνεργασία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης Twitter

Με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο, συναντήθηκε στη Ρώμη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ελλάδα και Ιταλία μοιράζονται στενούς, ιστορικούς δεσμούς και κοινό όραμα για πιο ισχυρή ΕΕ, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Δένδιας.

Στην ατζέντα των συνομιλιών βρέθηκαν η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και η συνεργασία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και περιφερειακά θέματα με έμφαση σε Λιβύη, Δυτικά Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη και το Βατικανό.

Την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, La Sapienza, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Ο Ιταλικός Φιλελληνισμός και η Επανάσταση του 1821».

Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί την ιταλική Βουλή των Αντιπροσώπων και θα συναντηθεί με τον Πιέρα Φασίνο, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων. Μετά τη συνάντηση αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συνομιλιών αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, η συνεργασία εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Δυτικά Βαλκάνια, η κατάσταση στη Λιβύη και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την έδρα του World Food Program, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή του, Αμίρ Μαχμούντ Αμπντάλα.

O Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό, αύριο, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον γραμματέα της Αγίας Έδρας καρδινάλιο, Πιέτρο Παρολίν.

Στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών θα εγκαινιάσει έκθεση ελληνικής τέχνης, την οποία διοργανώνει η πρεσβεία της Ελλάδας στην Αγία Έδρα, με θέμα την απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής στη νεοελληνική τέχνη, από την μεταβυζαντινή περίοδο στη σύγχρονη εποχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ