ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λευτέρης Οικονόμου: «Δικαιωματιστές αγιοποιούν εγκληματίες»

Λευτέρης Οικονόμου: «Δικαιωματιστές αγιοποιούν εγκληματίες»
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών καθώς η χώρα αντιμετωπίζει εσωτερικές και εξωτερικές απειλές, απηύθυνε ο Λευτέρης Οικονόμου και μίλησε για συστηματική υπονόμευση της δημοκρατικής λειτουργίας της Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Κλέων Γρηγοριάδη από το ΜέΡΑ25 για φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας με αφορμή τα επεισόδια στο Πέραμα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε πως έχουν γίνει όλα όσα προβλέπονται για τη δικαστική και πειθαρχική διαδικασία αλλά και την επιχειρησιακή αξιολόγηση.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μέρος της αντιπολίτευσης επιτίθεται με μηδενιστική διάθεση στον Έλληνα αστυνομικό ασκώντας κριτική με συνθήματα του 1950. Το δημοκρατικό μας πολίτευμα είναι κεκτημένο. Η έννοια του δικαιωματισμού "αγιοποιεί" τον εγκληματία και πετροβολεί τον Έλληνα αστυνομικό. Επιχειρούμε για καλύτερη αστυνομία. Οι αστοχίες θα διορθωθούν. Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι εγκληματίας. Αποστολή του είναι να μάχεται τον εγκληματία. Οι πολιτικές και συμπλεγματικές συμπεριφορές δεν επηρεάζουν την ΕΛΑΣ» είπε και διαβεβαίωσε πως για την κυβέρνηση συνιστά προτεραιότητα η συνεχής εκπαίδευση των αστυνομικών με στόχο την ασφάλεια όλων.

Διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να καταλήγει σε συμπεράσματα για την υπόθεση, ενώ καταδίκασε τον τραυματισμό της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Μαρίας Απατζίδη. «Καταδικάζουμε το περιστατικό διερευνούμε με προσοχή. Θα επιβληθούν κυρώσεις με την δέουσα αυστηρότητα», σημείωσε.

Για «δολοφονία του 18χρονου Ρομά» στο Πέραμα κατηγόρησε την Αστυνομία ο Κλέων Γρηγοριάδης και κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ