ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχές στον Οικουμενικό Πατριάρχη από τον Πάπα και τον Ιμάμογλου για ταχεία ανάρρωση

Ευχές στον Οικουμενικό Πατριάρχη από τον Πάπα και τον Ιμάμογλου για ταχεία ανάρρωση
Φωτογραφία αρχείου Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Τις εγκάρδιες ευχές του για ταχεία ανάρρωση και την αδελφική συμπαράστασή του εκφράζει, με επιστολή του, ο Πάπας Φραγκίσκος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αφορμή την πρόσφατη δοκιμασία της υγείας του και την τοποθέτηση στεντ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης, τις αδελφικές ευχές του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη εξέφρασε και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη επικοινώνησε τηλεφωνικώς, σήμερα, Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου, και ο δήμαρχος Κωνσναντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος εκτός από το έντονο ενδιαφέρον του για την υγεία του κ.κ. Βαρθολομαίου, θέλησε να πληροφορηθεί και για την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έδειξε, προχτές Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κατόπιν της επιστροφής του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στην Κωνταντινούπολη, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα εκ νέου τον κ. Βαρθολομαίο πως παραμένει πρόθυμος να βοηθήσει στη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποβλήθηκε σε επέμβαση τοποθέτησης στεντ, με τον Τζο Μπάιντεν να προσφέρεται να διαθέσει και τον προσωπικό του γιατρό στον κ. Βαρθολομαίο αφότου ο τελευταίος ένιωσε αδιαθεσία και εισήχθη στο νοσοκομείο.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Βατικανό, λέγοντας ότι είδε πάνω στο γραφείο του ποντίφικα μια φωτογραφία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ