Επικοινωνία Δένδια με Νούλαντ στη σκιά των εξελίξεων στη Βόρεια Μακεδονία
Τηλεφωνική συνομιλία με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Η χρονική συγκυρία του τηλεφωνήματος της Αμερικανίδας υφυπουργού συμπίπτει με το κλίμα πολιτικής αστάθειας που έχει εκδηλωθεί στη Βόρεια Μακεδονία, μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να παραιτηθεί.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας ανέφερε: Σε τηλεφωνική συνομιλία με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, συζητήσαμε τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια».
Η κ. Νούλαντ μετέφερε στον έλληνα υπουργό τις ευχαριστίες της αμερικανικής κυβέρνησης για τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στο όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Βαλκανίων.
Όπως σημείωσε η κ. Νούλαντ σε ανάρτηση της στο Twitter, «μίλησα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων. Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την ηγεσία της».
Ζελένσκι: Πρώτη παράδοση αμερικανικού LNG στην Ουκρανία - Είμαι ευγνώμων σε Ελλάδα και ΕΕ
22:39
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1: Προβάδισμα πρόκρισης για τον «Δικέφαλο» στον τελικό του Κυπέλλου
22:28
Νέα ανατροπή στις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν: Η Τεχεράνη ανακοίνωσε συνάντηση στο Ομάν την Παρασκευή
22:18
Μακελειό στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 170 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε απομακρυσμένο χωριό
22:07