ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Γκιόκας για Εξεταστική: Συμφωνεί το ΚΚΕ, αλλά χωρίς προσδοκίες ότι θα βγει κάτι θετικό

Βουλή - Γκιόκας για Εξεταστική: Συμφωνεί το ΚΚΕ, αλλά χωρίς προσδοκίες ότι θα βγει κάτι θετικό
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τη σύμφωνη γνώμη του ΚΚΕ στη σύσταση Εξεταστικής, εξέφρασε την Παρασκευή ο εισηγητής του κόμματος, Γιάννης Γκιόκας, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε μεγάλες προσδοκίες ότι κάτι θετικό θα βγει από αυτή την επιτροπή, όπως (δεν βγήκε) και στο παρελθόν».

Όπως είπε ο κ. Γκιόκας, «αυτό που μένει από τις εξεταστικές επιτροπές, είναι οι ατέρμονες συνεδριάσεις και οι καυγάδες, που δίνουν τροφή για αναπροσανατολισμό, κουτσομπολιό και σόου στις τηλεοράσεις, και στο τέλος, πορίσματα-σούπα, που κουκουλώνουν υποθέσεις ή αναδεικνύουν επιφανειακά ζητήματα, αλλά συγκαλύπτουν την ουσία της διαπλοκής, που υπάρχει ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μέρος των οποίων είναι και οι μεγαλοϊδιοκτήτες των ΜΜΕ».

«Εκτιμούμε ότι το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και τώρα. Την εκτίμηση αυτή δεν τη στηρίζουμε μόνο στο κακό προηγούμενο προηγούμενων επιτροπών, αλλά και στη στάση που κράτησαν τα υπόλοιπα κόμμα στη νομοθετική παρέμβαση του ΚΚΕ, εδώ και 1,5 χρόνο: Αυτό που ζητά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και που συμφωνούμε για τη διερεύνηση της "λίστας Πέτσα", το ΚΚΕ το είχε ζητήσει τροπολογία του που έθετε το ζήτημα του ελέγχου της διαφημιστικής δαπάνης για την πανδημία, στο πλαίσιο της οποίας υπήρξαν και "τραγελαφικές καταστάσεις" χρηματοδότησης και ανύπαρκτων σάιτ», είπε ο κ. Γκιόκας.

«Ποια ήταν η τύχη της τροπολογίας του ΚΚΕ; Την απέρριψε και η κυβέρνηση όπως ήταν αναμενόμενο αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Κατά τα λοιπά, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να ψηφίσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση) ενώ και η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε χθες, Πέμπτη, το βράδυ, να υπερψηφίσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να συγκεντρώσει 141 ψήφους, τη στιγμή που απαιτούνται 120.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 86 βουλευτές, το Κίνημα Αλλαγής 22, το ΚΚΕ 15, η Ελληνική Λύση 10 και το ΜέΡΑ25 8.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ