Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά Τόσκα για απρόκλητη εμφάνιση της αστυνομίας σε συνέλευση σωματείων
"Ρουκέτες" εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για την απρόκλητη παρουσία αστυνομικών σε συνέλευση που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι σωματείων, επιτροπών και συλλογικοτήτων, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ, στο Σύνταγμα, εξαπολύουν 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση τους στη Βουλή.
Οι βουλευτές με επικεφαλής την Αννέτα Καββαδία υποστηρίζουν ότι η παρουσία της αστυνομίας σε συνέλευση καθόλα νόμιμων σωματείων και συλλογικοτήτων δεν συνάδει με τις δεδηλωμένες προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου, το οποίο έχει κατ’ επανάληψη εγγυηθεί ότι οι δημοκρατικές ελευθερίες καθώς και τα ατομικά, συλλογικά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα, σε οποιαδήποτε μορφή και εκδήλωσή τους, είναι σεβαστά, χωρίς οποιαδήποτε παρέκκλιση.
Με την ερώτηση τους ζητούν από τον πολιτικό προϊστάμενο του Νίκου Τόσκα, Παναγιώτη Κουρουμπλή να απαντήσει:
1. Κατ’ εντολή ποιας υπηρεσίας ανετέθη στους δυο αστυνομικούς η παρακολούθηση της συνέλευσης στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ, στις 8 Απριλίου;
2. Σύμφωνα με ποιο νομικό πλαίσιο και για ποιο λόγο δόθηκε αυτή η εντολή στα δυο αστυνομικά όργανα;
Σταθερή η κατάσταση της υγείας του βασιλιά της Νορβηγίας - Παραμένει νοσηλευόμενος στην Τενερίφη
19:17
Ο Τραμπ «προτιμά μια διπλωματική λύση με το Ιράν», λέει ο Βανς - Νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη
19:07
Τριμερής Παπασταύρου με Μπέργκαμ και Ράιτ για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ
18:58
Κωνσταντοπούλου: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν κλείνει, όσο και αν προσπαθούν να το κλείσουν
18:47