Δένδιας: Η UNESCO διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στην ενίσχυση του Πολιτισμού
Ανανεώθηκε:
Μέσω μηνύματος στο Twitter, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, την 75η επέτειο από την ίδρυση της UNESCO.
Ο Νίκος Δένδιας, επισημαίνει ότι «στα 75 χρόνια της λειτουργίας της, με έμβλημα την πρόσοψη του Παρθενώνα, διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στην ενίσχυση του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης, των Επιστημών, της Επικοινωνίας και της Πληροφόρησης, σε ολόκληρο τον κόσμο».
Περαιτέρω, ο Νίκος Δένδιας υπογραμμίζει ότι σήμερα η UNESCO «οφείλει να απαντήσει αποτελεσματικά στις νέες προκλήσεις, όπως τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τα ιστορικά μνημεία εν γένει».
Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών:
«Η UNESCO στα 75 χρόνια της λειτουργίας της, με έμβλημα την πρόσοψη του Παρθενώνα, διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στην ενίσχυση του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης, των Επιστημών, της Επικοινωνίας και της Πληροφόρησης, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σήμερα οφείλει να απαντήσει αποτελεσματικά στις νέες προκλήσεις, όπως τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τα ιστορικά μνημεία εν γένει».
SPONSORED
Αναμένεται συνομιλία Τραμπ - Νετανιάχου μετά την απάντηση του Ιράν στις ΗΠΑ
21:55
Χανταϊός: Περίπου 90 επιβάτες θα απομακρυνθούν απόψε - Πότε αναμένεται ο Έλληνας
21:43
Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ μετά την ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟ και την ισοπαλία... δώρο στο Καραϊσκάκη
21:31
Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε ΕΠΑΛ στην Κρήτη - Κλειστό το Λύκειο Μοιρών τη Δευτέρα
21:18