ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιάστηκε για την εποχική γρίπη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Το μήνυμά της

Εμβολιάστηκε για την εποχική γρίπη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Το μήνυμά της
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού για την εποχική γρίπη συμμετείχε νωρίτερα σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανταποκρινόμενη για δεύτερη χρονιά στην πρόσκληση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Μετά τον εμβολιασμό, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι «η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία και ο εμβολιασμός είναι το πιο αποτελεσματικό και ασφαλές μέσο πρόληψης της νόσου».

Επισήμανε, επίσης, ότι «εκτός από το εμβόλιο για τον Covid-19, είναι σημαντικό να κάνουν έγκαιρα όσοι πρέπει, και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, το εμβόλιο για την εποχική γρίπη και για τον πνευμονιόκοκκο».

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι επόμενοι μήνες απαιτούν διαρκή εγρήγορση και προσοχή στα θέματα της υγείας» και υπογράμμισε ότι «η πανδημία μας δίδαξε ότι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης είναι να μετατρέψουμε τον δισταγμό και την άρνηση σε αλληλεγγύη και υπευθυνότητα. Ας μην επιτρέψουμε στον φόβο και στην παραπληροφόρηση να ορίζουν τη ζωή μας».

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος της ΕΠΕ Στέλιος Λουκίδης και τα μέλη του ΔΣ Παρασκευή Κατσαούνου και Νικολέττα Ροβίνα, ευχαρίστησαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμμετοχή της και υπενθύμισαν, για άλλη μια φορά, τη σημασία της πρόληψης. Στον εμβολιασμό έλαβε μέρος, προαιρετικά, και το προσωπικό της Προεδρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ