ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοβουλευτική μάχη Τσίπρα την Παρασκευή για το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας

INTIME

Η σημερινή (Τρίτη) απεργία των καταστηματαρχών της εστίασης, ο αυριανός εορτασμός του Πολυτεχνείου και η κοινοβουλευτική συζήτηση την Παρασκευή της επίκαιρης επερώτησης τους ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα κρατούν εντός των τειχών αυτή την εβδομάδα τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επρόκειτο να περιόδευε στην Ήπειρο και να πραγματοποιούσε ομιλία στα Γιάννενα, αλλά δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες καθώς της δικής του παρουσίας στις πολιτικές εξορμήσεις του κόμματος προηγείται επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών και στελεχών.

Άλλωστε την επίκαιρη επερώτηση είχε υπογράψει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν είναι σίγουρο αν την επόμενη εβδομάδα περιοδεύσει στην Ήπειρο, στα Ιόνια Νησιά- οι πιθανότεροι προορισμοί- ή κάπου αλλού.

Στην Κουμουνδούρου κατηγορούν την κυβέρνηση πως εκτόξευσε το κόστος του Αεροπορικού Κέντρου στη σχετική συμφωνία με το Ισραήλ κατά 475 εκατομμύρια ευρώ, σε 1,850 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 35% από την προηγούμενη συμφωνία που είχε κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως αποτυπώνεται στις δύο σχετικές αποφάσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Οι ετήσιες, μάλιστα, πληρωμές θεωρούνται εξαιρετικώς εμπροσθοβαρείς κι αγγίζουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη τριετία.

Υπενθυμίζουν, επίσης, πως η ανάλογη προσφορά leasing που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε κόστος περίπου 1,2 δισ. ευρώ κι ετήσιο κόστος περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, μειωμένο δηλαδή κατά 53% σε σχέση με τη συμφωνία που έφερε η σημερινή κυβέρνηση και την οποία δεν έχει περάσει ακόμα από τη Βουλή.

Επιπροσθέτως, μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει αναφερθεί σε οικονομικά οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο και την ελληνική αμυντική βιομηχανία από τη συμφωνία, την ίδια ώρα που η ανάδοχος εταιρεία καταλαμβάνει τις πάγιες εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος.

Ο κ. Τσίπρας είχε υποβάλει αίτημα, στις 23 Δεκεμβρίου, για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για το θέμα, ενώ στις 20 Απριλίου είχαν υποβάλει σχετική επίκαιρη επερώτηση 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης