ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ο λαός θέλει απάντηση που πήγαν 1,2 δισ. ευρώ

Καμμένος: Ο λαός θέλει απάντηση που πήγαν 1,2 δισ. ευρώ
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η αξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού συστήματος εξαρτάται από την Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση της χρηματοδότησης των κομμάτων και των ΜΜΕ» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

«Αν υπάρχουν κόμματα που έχουν μετανοήσει, οφείλουν να φέρουν τα στοιχεία στην Επιτροπή», σημείωσε.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιοι είναι οι νταβατζήδες που ήλεγξαν τη μεταπολίτευση» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε ότι «δεν κάνουμε πίσω, ούτε στις υποθέσεις των Μέσων Ενημέρωσης που απειλούν την εκάστοτε εξουσία».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έλαβαν συνολικά το ποσόν των 1,2 δισ. ευρώ από δάνεια και κρατικές χορηγήσεις και υποστήριξε ότι για τα ποσά αυτά δεν υπάρχουν παραστατικά και ότι ουδέποτε οι βουλευτές των κομμάτων ενημερώθηκαν για το πού πήγαν τα χρήματα αυτά.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην έμμεση χρηματοδότηση του 2% από την εταιρία Siemens για την οποία είπε ότι δεν έχει βρεθεί πού πήγε, και στις δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ για διαφημίσεις σε μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Καμένος, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής έγγραφο για το οποίο είπε, ότι προέρχεται από τη δικογραφία Siemens αλλά δεν έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας Eurojust. Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Καμένο, για ιδιόχειρη επιστολή του καταζητουμένου για το σκάνδαλο της Siemens, Χρήστου Καραβέλλα που εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο και από την οποία προκύπτουν δυο καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό «Άνοιξη».

«Ο λαός θέλει απάντηση, που πήγαν 1,2 δισ. ευρώ «άσπρα» και που πήγαν και τα μαύρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμένος.

Για τον Σταύρο Παπασταύρου, είπε ότι δεν είναι πολιτικό στέλεχος αλλά βρίσκεται σε όλες τις λίστες, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη αντιπαράθεσή του με τον κ. Βενιζέλο, είπε ότι, «προχθές που ο κ. Βενιζέλος με αποκάλεσε «αλητάμπουρα», έψαξα να βρω μετοχολόγιο της MARFIN και βρήκα τέσσερα συγγενικά πρόσωπα του κ. Βενιζέλου κύριους μετόχους και το όνομα Παπασταύρου».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατέληξε λέγοντας ότι όσοι βρεθούν ένοχοι θα πάνε στο ειδικό δικαστήριο, και τόνισε με έμφαση ότι εκλογές θα γίνουν το 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ