ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όχι από Μητσοτάκη στο μοντέλο Αυστρίας: Δεν θα επιβάλλουμε πλήρες lockdown στους ανεμβολίαστους

Όχι από Μητσοτάκη στο μοντέλο Αυστρίας: Δεν θα επιβάλλουμε πλήρες lockdown στους ανεμβολίαστους

Τέλος στα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να εφαρμόζει το μοντέλο άλλων χωρών για να αναχαιτίσει την πανδημία έβαλε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε λοιπόν μια αυστηρή πολιτική, αλλά δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της Αυστρίας, επιβάλλοντας ένα πλήρες lockdown στους ανεμβολίαστους», ανέφερε με κατηγορηματικό τόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε το βρετανικό δίκτυο ITV και στους δημοσιογράφους Ed Balls και Susanna Reid. για τους ο πρωθυπουργός

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση και τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να βοηθηθούν γιατροί και νοσηλευτές ώστε να αντιμετωπίσουν αυτο το κύμα της επιδημίας. Σημείωσε όμως εμφατικά: «Αλλά πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρο: βλέποντας αυτή τη στιγμή τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σχεδόν εννέα στους δέκα που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Και είναι κρίμα άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν πήραν την απλή απόφαση να εμβολιαστούν».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε επιτυχημένη την καλοκαιρινή περίοδο για την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και απηύθυνε κάλεσμα στους βρετανούς παρουσιαστές αλλά και στους υπόλοιπους πολίτες να επισκεφθούν την Ελλάδα: «Νομίζω ότι ήρθαν περίπου 2,5 εκατομμύρια βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα. Θα σας συνιστούσα να κάνετε κράτηση για τις διακοπές σας για το επόμενο έτος όσο το δυνατόν συντομότερα. Νομίζω ότι θα είναι ένα Covid-free καλοκαίρι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ