ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα το Σάββατο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην Αθήνα το Σάββατο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
AP Photo/Emrah Gurel

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου θα αφιχθεί στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος προσεκλήθη επίσημα στην Αθήνα από την Εκκλησία της Ελλάδος, κατόπιν πρότασης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να τιμηθεί δεόντως επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης «τριακονταετούς συνεχούς ενδόξου, θεοφιλούς και τετιμημένης Πατριαρχίας στον Αποστολικό, Πατριαρχικό και Οικουμενικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως».

Η έναρξη των τελετών για την επέτειο θα πραγματοποιηθεί εκκλησιαστικά με την τέλεση Πατριαρχικής, Αρχιεπισκοπικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από την Ιερά Σύνοδο, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Παναγιωτάτου στον Μακαριώτατο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την επομένη, Κυριακή 21 Νοεμβρίου, Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Κατά το διάστημα της παραμονής του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα, από 20 έως 25 Νοεμβρίου, έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις του με πολιτειακούς παράγοντες, καθώς επίσης και εκδηλώσεις εκ μέρους διαφόρων φορέων προς τιμήν του.

Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εκδηλώσεων, θα τηρηθούν επακριβώς τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακυρώθηκε η επίσκεψη σε Θεσσαλονίκη και Άγιον Όρος

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό οι προγραμματισμένες επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Θεσσαλονίκη και Άγιον Όρος μετατίθενται εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας.

«Με αυτή την απόφαση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιθυμεί να αποστείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, περί της ανάγκης εμβολιασμού και σεβασμού των προστατευτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, ως της μόνης ασφαλούς οδού για την υπέρβαση της φονικής πανδημίας. Προσεύχεται δε, για την ανάπαυση των ψυχών των θανόντων, για την ταχεία αποκατάσταση της υγείας των ασθενούντων και για την άνωθεν ενίσχυση των ιατρών, των νοσηλευτών και πάντων των υπευθύνων για την αντιμετώπιση της παρούσης σκληράς δοκιμασίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ