ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Η σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής για χρηματοδότηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις

Βουλή: Η σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής για χρηματοδότηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις
INTIME NEWS

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση μέσω δημοσκοπήσεων και κρατικής χρηματοδότησης σε ΜΜΕ για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής που συγκροτείται για πρώτη φορά με αίτημα της μειοψηφίας, εν προκειμένω του ΣΥΡΙΖΑ, θα προταθεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ως μέλη εκ μέρους της πλειοψηφίας θα προταθούν οι κ.κ. Παπακώστα, Καιρίδης, Νικολακόπουλος, Μπουτσικάκης, Παπαδημητρίου, Μαρκόπουλος, Σπανάκης, Φόρτωμας, Μελάς και Βρυζίδου.

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι την αξιωματική αντιπολίτευση θα εκπροσωπούν οι κ.κ. Ραγκούσης, Χατζηγιαννάκης, Κάτσης, Καλαματιανός, Λάππας, Κόκκαλης, Γκαρά και ενδεχομένως και η Δώρα Αυγέρη.

Με δύο βουλευτές θα εκπροσωπείται το ΚΙΝΑΛ με έναν εξ αυτών να είναι πιθανότατα ο Δ. Μπιάγκης κι από έναν τα άλλα κόμματα.

Από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας, από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος και από το ΜέΡΑ25 ο Κλέων Γρηγοριάδης. Θα υπάρξει και ένα μέλος από τους ανεξάρτητους και αύριο αναμένεται να γίνει η κλήρωση για τον εάν θα είναι η Κωνσταντίνα Αδάμου ή ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ