ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ικανοποίηση Θεοδωρικάκου για τις ειρηνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ικανοποίηση Θεοδωρικάκου για τις ειρηνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Με μαζική και ειρηνική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα, λίγο μετά τις 19:00 της Τετάρτης, οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Με σύνθημα «48 Νοέμβρηδες μετά, η συλλογική μνήμη παραμένει ζωντανή», πολίτες, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικοί φορείς, κοινοβουλευτικά κόμματα, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου συμμετείχαν στην πορεία, η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά υπό τα δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

«Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου 1973 σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο την Αθήνα, ολοκληρώθηκαν ειρηνικά και με απόλυτη ηρεμία. Θέλω να ευχαριστήσω γι' αυτό όλους τους πολίτες, τους συμμετέχοντες στην πορεία και ασφαλώς τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που συνέβαλαν με τον επαγγελματισμό τους στην τήρηση της τάξης» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εκ μέρους της κυβέρνησης σημειώνεται ότι δεν κατεγράφη η παραμικρή έκρυθμη κατάσταση, αντίθετα το κλίμα υπό το οποίο πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις ήταν αυτό που προσήκε στην επέτειο του Πολυτεχνείου, καθώς δεν συνοδεύτηκαν από επεισόδια που κατά περιόδους επισκιάζουν τους εορτασμούς.

Ανοιχτοί είναι πλέον όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλο το δίκτυο του μετρό, όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Νωρίτερα είχαν κλείσει οι σταθμοί «Μέγαρο Μουσικής», «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» λόγω της πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ